Elérkeztél az egy hónapos vegán kihívás negyedik hetéhez. Ha idáig eljutottál, gratulálunk, csak így tovább! Csakúgy, mint az első héten, most is kétféle étrenddel segítünk megtervezni az étkezést.
Ha most kapcsolódtál be, vagy csak felfrissítenéd az emlékezeted, hogy mi a különbség a két menüsor között, hogyan tudod az ételeket teljes értékűvé alakítani vagy lerövidíteni a konyhában töltött időt, akkor olvasd át az első heti menütervet, ahol sok hasonló tippel és trükkel segítünk.
A Veganuár egyhavi mintaétrenddel, 250 recepttel, részletes cikkekkel és egy 23.000 fős közösséggel segít januárban kipróbálni a vegán életmódot. Ráadásul teljesen ingyen. Ha még nem tetted, csatlakozz a kihíváshoz ma!
22. nap – január 22., hétfő
„A” menü
Reggeli
- Kölessajt pirítóssal, zöldségekkel
Ebéd
Vacsora
„B” menü
Reggeli
Ebéd
Vacsora
Előkészület
Készítsd el a chiapudingot a holnapi reggelihez.
23. nap – január 23., kedd
„A” menü
Reggeli
- Kölessajt pirítóssal, zöldségekkel
Ebéd
- Chorizós piláf
Vacsora
„B” menü
Reggeli
Ebéd
- Padlizsános rakott krumpli
Vacsora
Előkészület
Készítsd el a fehérbabpástétomot a holnapi és holnaputáni reggelihez. Ha olajmentesen étkezel, olívaolaj helyett hígítsd egy-két evőkanál vízzel.
24. nap – január 24., szerda
„A” menü
Reggeli
Ebéd
- Gombapaprikás
Vacsora
Előkészület
Készítsd el a hummuszt a holnapi és holnaputáni reggelihez.
„B” menü
Reggeli
- Fehérbabpástétom pirítóssal, zöldségekkel
Ebéd
- Indiai spenótos tofu
Vacsora
Előkészület
Ha a holnapi quinoasalátához száraz babot használsz, akkor áztasd be éjszakára.
25. nap – január 25., csütörtök
„A” menü
Reggeli
- Hummusz pirítóssal, zöldségekkel
Ebéd
- Sütőtökös gnocchi
Vacsora
Előkészület
Ha száraz babot használsz a holnapi leveshez, akkor éjszakára áztasd be.
„B” menü
Reggeli
- Fehérbabpástétom pirítóssal, zöldségekkel
Ebéd
- Mogyorószószos cukkinitészta
Vacsora
Előkészület
Áztasd be a lencsét a holnapi vacsorához, ha szárazból szeretnéd készíteni.
26. nap – január 26., péntek
„A” menü
Reggeli
- Hummusz pirítóssal, zöldségekkel
Ebéd
- Carbonara tofubaconnel
Vacsora
Előkészület
Készítsd el a tiramisus éjszakai zabkását a holnapi reggelihez.
„B” menü
Reggeli
Ebéd
- Meleg quinoasaláta
Vacsora
27. nap – január 27., szombat
„A” menü
Reggeli
Ebéd
Vacsora
„B” menü
Reggeli
TÉNÉ változatért teljes kiőrlésű lisztből is készítheted.
Ebéd
Teljes értékű változatért az olajat kihagyhatod a salátából, gyöngykuszkusz helyett pedig készítheted árpagyönggyel vagy hajdinával.
Vacsora
Előkészület
Ha a holnapi vacsorához száraz csicseriborsót használsz, akkor áztasd be éjszakára.
28. nap – január 28., vasárnap
„A” menü
Reggeli
Ebéd
Vacsora
„B” menü
Reggeli
- Tofurántotta gluténmentes vöröslencse-tortillában
Ha olajmentesen étkezel, a fűszereket olaj nélkül keverd össze a tofuval, a hagymát pedig párold kevés vízen.
Ebéd
Vacsora
![](https://prove.hu/wp-content/uploads/2022/03/domjan-csenge-provehu-180x180.jpg)
Domján Csenge korábban biomérnök hallgató volt, jelenleg szociológiát tanul az ELTE-n. Már 7 éve vegán az állatokért és a környezetért. Célja, hogy tanulmányain keresztül a veganizmus tudományos aspektusait közérthetővé tegye és környezetvédelmi vonatkozásaiban segítsen eligazodni másoknak. Szívesen kísérletezik receptekkel, ezzel megmutatva a növényi alapú ételek sokszínűségét.