A vöröslencse-tortilla egy kreatív és egészséges alternatíva a hagyományos tortillákkal szemben. Könnyedén elkészítheted ezt a fehérjében gazdag és gluténmentes tortillaváltozatot.
Legyen szó reggeliről, ebédről vagy egy könnyű vacsoráról, a vöröslencse-tortilla tökéletes választás lehet. Különböző fűszerek hozzáadásával kedvedre variálhatod az ízvilágot, lehet pikáns, zöldfűszeres vagy éppen fokhagymás.
Ráadásul a vöröslencse-tortilla elkészítése könnyű és gyors, amit – hasonlóan bármilyen torillához – megtölthetsz kedvenc hozzávalóiddal.
Hozzávalók:
- 120 g száraz vörös lencse
- 1 teáskanál só
- ½ teáskanál fokhagymapor (opcionális)
- olívaolaj
Elkészítés:
- A vörös lencsét alaposan öblítsd át, csepegtesd le és áztasd be 270 ml sós vízbe 3-4 órára.
- Ízlés szerint adj hozzá további fűszereket, pl. fokhagymaport, és egy erős turmixgépben mixeld homogén állagúra. Fontos, hogy ne maradjanak benne szemcsék, ezért ebben az esetben a késes aprító nem lesz elég.
- Hevíts fel egy kevés olívaolajat egy serpenyőben, egy merőkanállal tegyél bele a tésztából, és a serpenyő forgatásával oszlasd el egyenletesen. Süsd közepes-alacsony lángon kb. három percig, majd ha látod, hogy a széle elkezdett kissé elválni, fordítsd át és süsd a másik oldalát még kb. két percig.
- Ezt a lépést ismételd meg a maradék tésztával is.
Az elkészült tortillákat megkenheted hummusszal, tölthetsz bele zöldségeket, vagy egyszerűen mártogatósokhoz is fogyaszthatod.
Domján Csenge korábban biomérnök hallgató volt, jelenleg szociológiát tanul az ELTE-n. Már 7 éve vegán az állatokért és a környezetért. Célja, hogy tanulmányain keresztül a veganizmus tudományos aspektusait közérthetővé tegye és környezetvédelmi vonatkozásaiban segítsen eligazodni másoknak. Szívesen kísérletezik receptekkel, ezzel megmutatva a növényi alapú ételek sokszínűségét.