Most olvasott cikk
Gluténmentes vöröslencse-tortilla

Gluténmentes vöröslencse-tortilla

A vöröslencse-tortilla egy kreatív és egészséges alternatíva a hagyományos tortillákkal szemben. Könnyedén elkészítheted ezt a fehérjében gazdag és gluténmentes tortillaváltozatot.

Legyen szó reggeliről, ebédről vagy egy könnyű vacsoráról, a vöröslencse-tortilla tökéletes választás lehet. Különböző fűszerek hozzáadásával kedvedre variálhatod az ízvilágot, lehet pikáns, zöldfűszeres vagy éppen fokhagymás. 

Ráadásul a vöröslencse-tortilla elkészítése könnyű és gyors, amit – hasonlóan bármilyen torillához – megtölthetsz kedvenc hozzávalóiddal.

Hozzávalók:

  • 120 g száraz vörös lencse
  • 1 teáskanál só
  • ½ teáskanál fokhagymapor (opcionális)
  • olívaolaj

Elkészítés:

  1. A vörös lencsét alaposan öblítsd át, csepegtesd le és áztasd be 270 ml sós vízbe 3-4 órára.
  2. Ízlés szerint adj hozzá további fűszereket, pl. fokhagymaport, és egy erős turmixgépben mixeld homogén állagúra. Fontos, hogy ne maradjanak benne szemcsék, ezért ebben az esetben a késes aprító nem lesz elég.
  3. Hevíts fel egy kevés olívaolajat egy serpenyőben, egy merőkanállal tegyél bele a tésztából, és a serpenyő forgatásával oszlasd el egyenletesen. Süsd közepes-alacsony lángon kb. három percig, majd ha látod, hogy a széle elkezdett kissé elválni, fordítsd át és süsd a másik oldalát még kb. két percig.
  4. Ezt a lépést ismételd meg a maradék tésztával is.

Az elkészült tortillákat megkenheted hummusszal, tölthetsz bele zöldségeket, vagy egyszerűen mártogatósokhoz is fogyaszthatod.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.