Most olvasott cikk
Vegán fehérbabpástétom

Vegán fehérbabpástétom

Készíts egyszerűen és gyorsan isteni fehérbabpástétomot mindössze néhány összetevőből. Ez a krémes és mennyei mártogatós tökéletes választás, ha új ízekre vágysz a már megszokott hummusz mellé. 

A leggyakrabban, ha mártogatósról van szó, akkor a hummusszal találjuk szemben magunkat. Ez azért lehet, mert amellett, hogy isteni, roppant egyszerű az elkészítése. Ha már unod, vagy nem lőheted el tizedszerre is a vendégségben ezt az elemet, akkor egy ehhez hasonló, ám órákon át tartó sütés-főzést nem igénylő alternatíva lehet a fehérbabpástétom. Mindössze negyedórát vesz igénybe az elkészítése, és a végeredmény egy könnyed, krémes és frissítő mártogatós.

Hozzávalók:

  • 530 g főtt fehérbab
  • 2 kövér gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál tahini
  • 3 evőkanál sörélesztőpehely
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1 teáskanál só
  • pár tekerés frissen őrölt bors
  • egy citrom leve

Tálaláshoz:

  • őrölt pirospaprika
  • friss petrezselyem

Elkészítés:

  1. Ha konzerves fehérbabot használsz, egy szűrőben alaposan öblítsd át és csepegtesd le.
  2. Tedd a babot a botmixer késes aprítójába vagy egy turmixgépbe.
  3. Add hozzá a többi hozzávalót és turmixold krémesre. Időnként pár pulzálás között állj meg és kapard le az edény oldalára feltapadt masszát, majd folytasd a mixelést. Ha szükséges, az állaga miatt tegyél hozzá pár evőkanál vizet.
  4. Tálaláshoz önthetsz a tetejére egy kevés extraszűz olívaolajat és megszórhatod őrölt pirospaprikával és petrezselyemmel.
  5. Fogyaszthatod pitával vagy pirítóssal, de tortillába is töltheted.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.