A Prove szerkesztősége

ismerj meg minket

Vida Raul - Prove.hu alapító, vegán aktivista
Alapító, laptulajdonos

Vida Raul vegán aktivista és előadó, aki több mint 6 éve indít és vezet vegán projekteket – többek között a 256.000 követővel rendelkező Csir Kevin oldal alapítója, az 57.000+ magyart támogató Veganuár kihívás szervezője és az Empátia Sztori non-profit szervezet vezetője. Az elmúlt évek során több, mint 3500 adag vegán ételt adományozott rászorulóknak, iskoláknak és kórházaknak. Örök optimista, igazi altruista, és célja, hogy növelje a társadalmunk mentális jólétét.

Balogh Edina - Prove.hu főszerkesztő

Balogh Edina

Főszerkesztő

Balogh Edina közel 20 éve dolgozik újságíróként, melyből 7 évet töltött olyan piacvezető női és életmód lapok koordinálásával, mint a Joy, a Shape és az Active Beauty. Büszke rá, hogy pályafutása alatt az egyik legnagyobb női magazin hazánkban elsőként vált cruelty-free médiummá. Elkötelezett híve a növényi alapú étkezésnek, az állat- és környezetvédelemnek, valamint a fenntarthatóságnak.

Sz. Flóra publicista - Prove.hu-min
Környezetgazdász

Szabó Flóra környezetgazdálkodás szakon szerzett diplomát 2021 januárjában. A legfontosabb értéknek az empátiát tartja, éppúgy az állatok és az élővilág iránt, mint az emberek felé. Hisz benne, hogy egyre többen rájövünk: a hús ára egy élet elvétele, és az élet szeretetének, az együttérzésnek, a közös társadalmi értékeinknek minden élőre ki kell terjednie. Ezt az üzenetet minél hitelesebben igyekszik képviselni az írásaiban, az aktivizmusban és a mindennapokban is.

Gy. Szabó Csilla - vegán újságíró - Prove.hu
Újságíró

Gy. Szabó Csilla sportújságíróként kezdte pályáját több, mint 20 éve. A szakmájában elért sikereit és tapasztalatát felhasználva jelenleg lelkiismeretesen azon dolgozik, hogy a néhány évvel ezelőtti életmódváltását írásaival széles körben megismertesse honfitársaival. Exkluzív interjúkat készít ismert emberekkel a veganizmusról és alapos cikkeket ír az állatok jogairól – miközben aktívan futja a maratonokat, ugyanolyan intenzitással, mint korábbi életmódja alatt.

Kőrösi Bogdán - Prove.hu író, szerző
öko-podcaster, állatjogi aktivista

Kőrösi Bogdán amatőr tájképfotós, öko-podcaster és állatjogi aktivista, aki lelkesen érdeklődik a fenntarthatóság és a természetvédelem iránt. Több civil egyesület alapítótagjaként rendszeresen részt vesz környezeti neveléssel, fenntarthatósággal és ismeretterjesztéssel kapcsolatos projektek szervezésében és lebonyolításában. Szabadidejét leginkább olvasásra, túrázásra, önképzésre és angol nyelvű vegán videók feliratozására fordítja.

Dr. Gergely Anna - Prove.hu
Pszichoterapeuta, jogász, dietetikus, író

Dr. Gergely Anna szerint az egészségünk a legfőbb értékünk, de nincs az a gyógyszer, amely felérne a szervezet öngyógyító erejével. Célja, hogy tudományos bizonyítékokkal alátámasztva minél több ember hozhasson tudatos és felelősségteljes döntéseket az egészsége érdekében. 2015 óta teljes állásban praktizál Németországban, és táplálkozási tanácsadást biztosít, melyben a teljes értékű növényi étrend (TÉNÉ) elveit javasolja betegei számára – nagy sikerrel.

Dr. Makra Milán, radiológus orvos

Dr. Makra Milán

Radiológus orvos, szakmai lektor

Dr. Makra Milán a Semmelweiss Orvostudományi Egyetemen szerezte diplomáját 2005-ben, 2011-től radiológus szakorvosként, 2015 óta pedig főorvosként dolgozik Németországban. A növényi étrendre való átállását egy belgyógyász kollégája inspirálta, aki 79 évesen lett a korcsoportjában ezüstérmes a német erőemelő bajnokságon. Azóta is azon dolgozik, hogy a teljes értékű növényi étrend népszerűbb legyen a sportolók és más társadalmi csoportok körében.

Domján Csenge - Prove.hu
Biomérnök hallgató

Domján Csenge biomérnök hallgató a Budapesti Műszaki Egyetem Vegyészmérnöki és Biomérnöki karán. Már 6 éve vegán az állatokért és a környezetért. Célja, hogy tanulmányain keresztül a veganizmus tudományos aspektusait közérthetővé tegye és környezetvédelmi vonatkozásaiban segítsen eligazodni másoknak. Szívesen kísérletezik receptekkel, ezzel megmutatva a növényi alapú ételek sokszínűségét.

porkoláb edit - prove.hu lifestyle fotós

Porkoláb Edit

Fotográfus

Porkoláb Edit lifestyle fotós és 2014 óta vegán az állatokért. Három gyermek édesanyja, valamint lelkes mompreneur. Küldetésének tartja, hogy képeivel felébressze az együttérzést az emberekben, és megmutassa az arcokat, a történeteket és a mély pillanatokat.

A Prove.hu egy veganizmussal foglalkozó médiafelület.

Célunk a részrehajlás nélküli, szakértői hírszolgáltatás és véleménynyilvánítás. Szerkesztőségünkben újságíró, dietetikus és környezetgazdász is felel a szakmai munka minőségéért. Mindannyian etikai vegánok vagyunk.
Állatok Világnapja 2020

Szélsőségek és hatásvadászat nélkül közöljük az írásainkat.

Tájékoztatjuk olvasóinkat a legégetőbb globális problémákról, és érdemi, békés párbeszédre invitáljuk őket.

Célközönségünk a zöld, vegán, cruelty-free, etikus és növényi alapú termékek és életmód iránt érdeklődő olvasók.

Minden támogatás megment egy állatot.

Segíts nekünk, hogy az olyan fontos témákról is hiteles tájékoztatást adjunk az olvasóinknak, mint az állatok jogai vagy a klímakrízis.