A Prove szerkesztősége

ismerj meg minket

Alapító, laptulajdonos

Vida Raul vegán aktivista és előadó több mint 7 éve vezet vegán projekteket – többek között a 280.000 követővel rendelkező Csir Kevin Facebook oldal alapítója, a 81.000+ magyart támogató Veganuár kihívás szervezője és az Empátia Sztori non-profit szervezet vezetője. Az elmúlt évek során 6000+ adag vegán ételt adományozott, 2022 óta pedig több, mint 40 előadást tartott magyar iskolákban. Örök optimista, igazi altruista, és célja, hogy növelje a társadalmunk kollektív empátiáját.

Jobbágy Eszter - Üzletfejlesztési vezető - Prove.hu

Jobbágy Eszter

Üzletfejlesztési vezető & sales
Jobbágy Eszter üzletfejlesztési vezetőként és projektmanagerként több mint 13 évet töltött a legnagyobb hazai kiadóknál, emellett ügynökségi oldalon is szerzett értékes tapasztalatot. Fontos számára, hogy munkája értéket képviseljen, amely valódi, edukatív tartalmakat hoz létre és innovatív megoldásokat kínál. Azt vallja, hogy élete eddigi tapasztalásai a Prove-on teljesednek ki és nyernek értelmet, ahol egy jó ügyet szolgálhat. Két csivava büszke gazdája, számos állatvédő szervezet aktív támogatója. Célja, hogy segítsen az összes kiszolgáltatott élőlényen.
Domján Flóra - vegán környezetgazdász, receptíró - Prove.hu
Vezető szerkesztő, író

Domján Flóra környezetgazdálkodás szakon szerzett diplomát 2021 januárjában. A legfontosabb értéknek az empátiát tartja, éppúgy az állatok és az élővilág iránt, mint az emberek felé. Hisz benne, hogy egyre többen rájövünk: a hús ára egy élet elvétele, és az élet szeretetének, az együttérzésnek, a közös társadalmi értékeinknek minden élőre ki kell terjednie. Ezt az üzenetet minél hitelesebben igyekszik képviselni az írásaiban, az aktivizmusban és a mindennapokban is.

Domján Csenge - Prove.hu
Szociológia hallgató, író

Domján Csenge korábban biomérnök hallgató volt, jelenleg szociológiát tanul az ELTE-n. Már 7 éve vegán az állatokért és a környezetért. Célja, hogy tanulmányain keresztül a veganizmus tudományos aspektusait közérthetővé tegye és környezetvédelmi vonatkozásaiban segítsen eligazodni másoknak. Szívesen kísérletezik receptekkel, ezzel megmutatva a növényi alapú ételek sokszínűségét.

Kőrösi Bogdán - Prove.hu író, szerző
öko-podcaster, állatjogi aktivista

Kőrösi Bogdán amatőr tájképfotós, öko-podcaster és állatjogi aktivista, aki lelkesen érdeklődik a fenntarthatóság és a természetvédelem iránt. Több civil egyesület alapítótagjaként rendszeresen részt vesz környezeti neveléssel, fenntarthatósággal és ismeretterjesztéssel kapcsolatos projektek szervezésében és lebonyolításában. Szabadidejét leginkább olvasásra, túrázásra, önképzésre és angol nyelvű vegán videók feliratozására fordítja.

Csernik-Varga Adrienn - Prove.hu újságíró
Újságíró
Csernik-Varga Adrienn korábban sport-, jelenleg gazdasági újságíróként dolgozik. Kamaszkora óta az volt az álma, hogy újságíróvá váljon, és ezt az álmot felnőttként is csak rövid időre engedte el, majd gyorsan visszatalált hozzá. Fontosnak tartja, hogy tudatos választásaival az öltözködés, étkezés, takarítás, vásárlás és az élet minden területén példát mutasson a kislányának, valamint mindazoknak, akik a környezetében és az olvasói között nyitottak a zöld megoldásokra. Amik igazán feldobják egy napját: egy jól sikerült interjú, az őszi és tavaszi napsütés, egy jó könyv és az, ha a kis családja repetázik egy-egy vegán fogásból.
Borda Zsanett, a Prove.hu szerkesztőségének tagja

Borda Zsanett

Korrektor, social media felelős
Borda Zsanett többéves online szerkesztői és korrektori tapasztalattal érkezett a Prove-hoz. Korábbi munkái során is élt a lehetőséggel, hogy a veganizmusról informálja az olvasókat, mivel hiszi, hogy csakis a megfelelően tájékoz(tat)ott ember hozhatja meg a legfontosabb döntést a világon: „többé nem ártok”. Hetedik éve már, hogy növényevőként él, és azóta is ezt tartja élete eddigi legjobb döntésének.
Porkoláb Edit - Prove.hu fotós

Porkoláb Edit

Fotográfus

Porkoláb Edit lifestyle fotós és 2014 óta vegán az állatokért. Három gyermek édesanyja, valamint lelkes mompreneur. Küldetésének tartja, hogy képeivel felébressze az együttérzést az emberekben, és megmutassa az arcokat, a történeteket és a mély pillanatokat.

Prove.hu logó - Szerkesztőség

Csatlakozz hozzánk

szakembereket keresünk

Jelenleg nincs nyitott pozíciónk, de ha úgy érzed, hogy van egy speciális tudásod, amivel hozzájárulnál a vegán életmóddal kapcsolatos edukációhoz, küldd el önéletrajzodat és bemutatkozásodat a szerkesztoseg@prove.hu címre.

A Prove vendégszerzői, szakértői

Szöllősi Réka élelmiszerpolitikai-elemző cikkei - Prove.hu szerző
Élelmiszerpolitikai-elemző

Szöllősi Réka élelmiszerpolitikai-elemző egy évtizeden keresztül volt a legnagyobb hazai élelmiszeripari érdekképviselet vezető munkatársa. Az elmúlt években érdeklődése az élelmiszerek előállítása, fogyasztása és a klímaválság közötti kapcsolat felé fordult. 2021 óta független elemzőként, fenntarthatósági tanácsadóként és szakíróként tevékenykedik, vállalati tréningeket és előadásokat tart. Aktivistaként célja annak elősegítése, hogy hazánkban is meginduljon a szakmai és társadalmi párbeszéd az élelmiszer-ellátásunk és étrendünk fenntarthatóbbá változtatásáról.

Dr. Gergely Anna - Prove.hu
Pszichoterapeuta, jogász, dietetikus, író

Dr. Gergely Anna szerint az egészségünk a legfőbb értékünk, de nincs az a gyógyszer, amely felérne a szervezet öngyógyító erejével. Célja, hogy tudományos bizonyítékokkal alátámasztva minél több ember hozhasson tudatos és felelősségteljes döntéseket az egészsége érdekében. 2015 óta teljes állásban praktizál Németországban, és táplálkozási tanácsadást biztosít, melyben a teljes értékű növényi étrend (TÉNÉ) elveit javasolja betegei számára – nagy sikerrel.

Dr. Makra Milán, radiológus orvos

Dr. Makra Milán

Radiológus orvos, szakmai lektor

Dr. Makra Milán a Semmelweiss Orvostudományi Egyetemen szerezte diplomáját 2005-ben, 2011-től radiológus szakorvosként, 2015 óta pedig főorvosként dolgozik Németországban. A növényi étrendre való átállását egy belgyógyász kollégája inspirálta, aki 79 évesen lett a korcsoportjában ezüstérmes a német erőemelő bajnokságon. Azóta is azon dolgozik, hogy a teljes értékű növényi étrend népszerűbb legyen a sportolók és más társadalmi csoportok körében.

A Prove.hu egy vegán médium.

Célunk az objektív hírszolgáltatás és az életmóddal kapcsolatos témák szakszerű feldolgozása. Szerkesztőségünkben szakképzett újságíró, dietetikus, élelmiszerpolitikai-elemző és környezetgazdász is felel a szakmai munka minőségéért. Mindannyian hiszünk egy etikusabb, fenntarthatóbb világban.

Állatok Világnapja 2020

Szélsőségek és hatásvadászat nélkül közöljük az írásainkat.

Tájékoztatjuk olvasóinkat a legégetőbb globális problémákról, és érdemi, békés párbeszédre invitáljuk őket.

Célközönségünk a zöld, vegán, cruelty-free, etikus és növényi alapú termékek és életmód iránt érdeklődő olvasók.