A Prove szerkesztősége

ismerj meg minket

Vida Raul - Prove.hu alapító
Alapító, laptulajdonos

Vida Raul vegán aktivista és előadó több mint 6 éve indít és vezet vegán projekteket – többek között a 271.000 követővel rendelkező Csir Kevin Facebook oldal alapítója, a 80.000+ magyart támogató Veganuár kihívás szervezője és az Empátia Sztori non-profit szervezet vezetője. Az elmúlt évek során 4000+ adag vegán ételt adományozott, 2022 óta pedig iskolákban is tart előadásokat. Örök optimista, igazi altruista, és célja, hogy növelje a társadalmunk mentális jólétét.

Balogh Edina - Prove.hu főszerkesztő
Főszerkesztő

Balogh Edina közel 20 éve dolgozik újságíróként, melyből 7 évet töltött olyan piacvezető női és életmód lapok koordinálásával, mint a Joy, a Shape és az Active Beauty. Büszke rá, hogy pályafutása alatt az egyik legnagyobb női magazin hazánkban elsőként vált cruelty-free médiummá. Elkötelezett híve a növényi alapú étkezésnek, az állat- és környezetvédelemnek, valamint a fenntarthatóságnak.

Domján Flóra - vegán környezetgazdász, receptíró - Prove.hu
Környezetgazdász

Domján Flóra környezetgazdálkodás szakon szerzett diplomát 2021 januárjában. A legfontosabb értéknek az empátiát tartja, éppúgy az állatok és az élővilág iránt, mint az emberek felé. Hisz benne, hogy egyre többen rájövünk: a hús ára egy élet elvétele, és az élet szeretetének, az együttérzésnek, a közös társadalmi értékeinknek minden élőre ki kell terjednie. Ezt az üzenetet minél hitelesebben igyekszik képviselni az írásaiban, az aktivizmusban és a mindennapokban is.

Domján Csenge - Prove.hu
Biomérnök hallgató

Domján Csenge biomérnök hallgató a Budapesti Műszaki Egyetem Vegyészmérnöki és Biomérnöki karán. Már 6 éve vegán az állatokért és a környezetért. Célja, hogy tanulmányain keresztül a veganizmus tudományos aspektusait közérthetővé tegye és környezetvédelmi vonatkozásaiban segítsen eligazodni másoknak. Szívesen kísérletezik receptekkel, ezzel megmutatva a növényi alapú ételek sokszínűségét.

Kőrösi Bogdán - Prove.hu író, szerző
öko-podcaster, állatjogi aktivista

Kőrösi Bogdán amatőr tájképfotós, öko-podcaster és állatjogi aktivista, aki lelkesen érdeklődik a fenntarthatóság és a természetvédelem iránt. Több civil egyesület alapítótagjaként rendszeresen részt vesz környezeti neveléssel, fenntarthatósággal és ismeretterjesztéssel kapcsolatos projektek szervezésében és lebonyolításában. Szabadidejét leginkább olvasásra, túrázásra, önképzésre és angol nyelvű vegán videók feliratozására fordítja.

Csernik-Varga Adrienn - Prove.hu újságíró
Újságíró
Csernik-Varga Adrienn korábban sport-, jelenleg gazdasági újságíróként dolgozik. Kamaszkora óta az volt az álma, hogy újságíróvá váljon, és ezt az álmot felnőttként is csak rövid időre engedte el, majd gyorsan visszatalált hozzá. Fontosnak tartja, hogy tudatos választásaival az öltözködés, étkezés, takarítás, vásárlás és az élet minden területén példát mutasson a kislányának, valamint mindazoknak, akik a környezetében és az olvasói között nyitottak a zöld megoldásokra. Amik igazán feldobják egy napját: egy jól sikerült interjú, az őszi és tavaszi napsütés, egy jó könyv és az, ha a kis családja repetázik egy-egy vegán fogásból.
Dr. Makra Milán, radiológus orvos

Dr. Makra Milán

Radiológus orvos, szakmai lektor

Dr. Makra Milán a Semmelweiss Orvostudományi Egyetemen szerezte diplomáját 2005-ben, 2011-től radiológus szakorvosként, 2015 óta pedig főorvosként dolgozik Németországban. A növényi étrendre való átállását egy belgyógyász kollégája inspirálta, aki 79 évesen lett a korcsoportjában ezüstérmes a német erőemelő bajnokságon. Azóta is azon dolgozik, hogy a teljes értékű növényi étrend népszerűbb legyen a sportolók és más társadalmi csoportok körében.

Dr. Gergely Anna - Prove.hu
Pszichoterapeuta, jogász, dietetikus, író

Dr. Gergely Anna szerint az egészségünk a legfőbb értékünk, de nincs az a gyógyszer, amely felérne a szervezet öngyógyító erejével. Célja, hogy tudományos bizonyítékokkal alátámasztva minél több ember hozhasson tudatos és felelősségteljes döntéseket az egészsége érdekében. 2015 óta teljes állásban praktizál Németországban, és táplálkozási tanácsadást biztosít, melyben a teljes értékű növényi étrend (TÉNÉ) elveit javasolja betegei számára – nagy sikerrel.

Porkoláb Edit - Prove.hu fotós

Porkoláb Edit

Fotográfus

Porkoláb Edit lifestyle fotós és 2014 óta vegán az állatokért. Három gyermek édesanyja, valamint lelkes mompreneur. Küldetésének tartja, hogy képeivel felébressze az együttérzést az emberekben, és megmutassa az arcokat, a történeteket és a mély pillanatokat.

Borda Zsanett - Prove.hu

Borda Zsanett

Korrektor
Borda Zsanett többéves újságírói, szerkesztői és korrektori tapasztalattal érkezett a szerkesztőségbe. Korábbi munkái során is élt a lehetőséggel, hogy a veganizmusról informálja az olvasókat, mivel őszintén hiszi, hogy csakis a megfelelően tájékoz(tat)ott ember hozhatja meg azt az égetően sürgős döntést, miszerint: „többé nem ártok”. Ötödik éve már, hogy ő is így döntött, ez pedig az egyik legfontosabb fordulópont volt az életében. Azóta érzi, hogy elsődleges célja az összes élőlény élethez való jogának megóvása.
kerdojel prove team
Csatlakoznál hozzánk?

Folyamatosan keressük a szakma lelkes és profi képviselőit! Írj nekünk az alábbi címre, ha többéves tapasztalattal rendelkezel valamelyik területen és egyetértesz a vegán szemléletmóddal:

  • újságírás
  • rendezvényszervezés
  • PR / CSR
  • pénzügyek
kerdojel prove team
Csatlakoznál hozzánk?

Folyamatosan keressük a szakma lelkes és profi képviselőit! Írj nekünk az alábbi címre, ha többéves tapasztalattal rendelkezel valamelyik területen és egyetértesz a vegán szemléletmóddal:

  • újságírás
  • rendezvényszervezés
  • PR / CSR
  • pénzügyek

A Prove.hu egy veganizmussal foglalkozó médiafelület.

Célunk a részrehajlás nélküli, szakértői hírszolgáltatás és véleménynyilvánítás. Szerkesztőségünkben újságíró, dietetikus és környezetgazdász is felel a szakmai munka minőségéért. Mindannyian etikai vegánok vagyunk.
Állatok Világnapja 2020

Szélsőségek és hatásvadászat nélkül közöljük az írásainkat.

Tájékoztatjuk olvasóinkat a legégetőbb globális problémákról, és érdemi, békés párbeszédre invitáljuk őket.

Célközönségünk a zöld, vegán, cruelty-free, etikus és növényi alapú termékek és életmód iránt érdeklődő olvasók.