Most olvasott cikk
A közfelháborodás miatt nem zárt be végül ez a vegán étterem

A közfelháborodás miatt nem zárt be végül ez a vegán étterem

Egy Los Angeles-i vegán étterem tulajdonosa bejelentette, hogy be kell zárnia a helyet, a tömeges megmozdulások azonban megtették hatásukat.

A Los Angeles-i történet nyomán arra lehet következtetni, hogy nincs minden veszve még akkor sem, ha a kedvenc vegán éttermed már be is jelentette, hogy a közeljövőben bezár. A szomorú végkifejlet még ezen a ponton is elkerülhető lehet.

A Nic’s on Beverly június elején tette közhírré egy Instagram-posztban, hogy négy év után kénytelen lehúzni a rolót.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Nic Adler (@nicadler) által megosztott bejegyzés

Hogy miért zárunk be? Tíz hónapig tartott a Covid-leállás, mikor csak elvitelre dolgoztunk 2020-ban, és nem tudtuk fizetni a bérleti díjat. Arra koncentráltunk, hogy kifizessük az alkalmazottakat és életben tartsuk az üzletet. Az elmúlt egy évben sokat egyeztettünk a bérbeadóval, ám végül nem találtunk olyan megállapodást, amelybe beleegyezett volna. Mindenképp a teljes összeget akarta, egyben

– írta akkor indoklásképp a tulajdonos és alapító Nic Adler.

Teljes összeomlás a vendégek körében

A bejelentés meglehetősen nagy port kavart és hatalmas támogatói hullámot indított el. Az étterem, amely többek között olyan hírességeket is a vendégkörébe tudott csábítani, mint Joaquin Phoenix.

A bezárás hírére az emberek tömegesen zarándokoltak el az étterembe, hogy még utoljára ehessenek kedvenc fogásaikból. A hely hamar megtelt, így sorba kellett állni a bejutáshoz. Néhányan olyannyira elkeseredtek, hogy több pizzát is rendeltek; elárulták, azzal a céllal, hogy lefagyasszák otthon, hogy később még nosztalgiázhassanak a Nic’s on Beverly ízeivel.

A heves érzelmek közepette azonban végül mégis másképp alakult a történet.

Siker sokadik próbálkozásra

Az érzelmes búcsúzkodások közepette a tulajdonos, Nic Adler úgy határozott, még utoljára nekifut egy utolsó egyeztetésnek az épület tulajdonosával. Sőt: valójában a bérbeadók keresték fel őt, látva a tömeges felháborodást. Így a felek ismét tárgyalásba kezdtek.

Az étteremtulaj azt javasolta, hagyjanak az étteremnek időt arra, hogy felálljon a nehéz helyzetből, és engedjék, hogy fokozatosan törlesszen, ahogy eredetileg is kérte. Érvelése ezúttal sikerrel járt. A döntő tényező a közösségi megmozdulások és a rengeteg, az étterem fennmaradásáért könyörgő poszt lehetett. Mindebből ugyanis a bérbeadó azt a következtetést vonta le, hogy az üzletmenet visszaugrott a rendes kerékvágásba, és van igény Nic Adler szolgáltatására.

Ennek köszönhetően beleegyeztek abba, hogy az étterem részletekben fizesse vissza adósságát, Nic Adler pedig immár azt tehette közhírré, hogy

a Nic’s fennmarad – nektek köszönhetően.

Sajnos azonban egyáltalán nincs arra garancia, hogy az érzelmes kommentek és a tömeges zarándoklatok megmenthetnek egy éttermet a bezárástól. Bár Magyarországon is akad pozitív példa: a pécsi Lyr régi tulajdonosai például úgy döntöttek, nem bezárják az éttermet, hanem útjára engedik, immár új tulajdonosokkal.

(One Green Planet)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.