Most olvasott cikk
Vegán carbonara tofubaconnel

Vegán carbonara tofubaconnel

Megkíséreltük veganizálni sokak kedvencét, a carbonarát, ami az egyik legnépszerűbb olasz tésztaétel. Hagyományosan a krémességét a tojás és a sajt adja, mi ezeket növényi tejszínnel és sörélesztőpehellyel helyettesítettük.

Hozzávalók:

5-6 adaghoz

  • 500 g száraz tészta (tojásmentes)
  • 360 g füstölt tofu apró kockára vágva (helyettesíthető gombával)
  • 2-3 mogyoróhagyma aprítva
  • 4 gerezd fokhagyma zúzva
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 500 ml vegán tejszín
  • 4 evőkanál sörélesztőpehely
  • 1,5 evőkanál szójaszósz
  • 1 teáskanál miso paszta (elhagyható)
  • 1,5 teáskanál fekete só
  • ½ teáskanál fokhagymapor
  • frissen őrölt fekete bors
  • 1 csokor friss petrezselyem aprítva

Elkészítés:

  1. Tedd fel főni a tésztát.
  2. Közben hevíts másfél evőkanál olajat egy nagyobb serpenyőben és add hozzá a hagymát, majd 5 perc elteltével a fokhagymát és pirítsd még 3-4 percig.
  3. Ezzel párhuzamosan egy külön serpenyőben hevíts szintén másfél evőkanál olajat és kezdd el közepes lángon pirítani a tofut vagy a gombát. Ha már aranybarna színű (kb. 12-15 perc), szórd meg fokhagymaporral, frissen őrölt borssal és add hozzá a szójaszószt. Pirítsd még 1-2 percig, majd add hozzá a hagymához.
  4. Öntsd hozzá a növényi tejszínt, majd jöhet bele a miso, a sörélesztőpehely, a fekete só és egy pár tekerés frissen őrölt bors.
  5. Forrald fel, majd keverd hozzá a petrezselymet és forgasd össze alaposan a megfőtt tésztával.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.