Most olvasott cikk
Horror az állatsimogatóban: tizenegy állattal végzett egy kilencéves fiú

Horror az állatsimogatóban: tizenegy állattal végzett egy kilencéves fiú

Állatsimogatóban történt tragédia

Kilenc nyulat és két tengerimalacot fojtott meg egy holland iskolás gyermek egy Hoek van Holland-i állatsimogatóban. A fiú már több alkalommal járt a szüleivel a helyszínen, legutóbb viszont egyedül érkezett. A brutális eset nemcsak az iskolás gyermek esetleges mentális vagy viselkedésbeli problémáival kapcsolatban vet fel kérdéseket, de az állatsimogatót felügyelő dolgozók felelősségére is figyelmet irányít.

Megdöbbentő és kegyetlen állatkínzásról számolt be a BoredPanda weboldal. Cikkükben azt írják, hogy egy kilencéves kisiskolás tizenegy állattal végzett egy hollandiai állatsimogatóban, Hoek van Holland városában. Az állatsimogató ügyvezetője szerint a gyermek arcán semmilyen érzelem nem volt felfedezhető a brutális tettet követően.

Az iskolás fiú nem először járt a helyszínen, korábban többször megfordult már az állatsimogatóban szüleivel. Március 11-én, a tett napján viszont felügyelet nélkül érkezett. Az esetet követően a rendőrség értesítette a gyermek szüleit, akik a helyszínre siettek. Mivel az elkövető tizenkét éven aluli gyermek, ezért nem indul ellene eljárás.

Komolyan kell venni a történteket

A közösségi médiában a hírhez kapcsolódóan számos hozzászóló kiemelte, hogy a gyermek által elkövetett kegyetlenkedés nem jó előjel. Az állatokkal szemben tanúsított brutalitás kapcsán Esther van Fenema pszichiáter is megjegyezte, hogy nagyon fontos foglalkozni az esettel.

Sajnálom az elpusztult állatokat, de a gyermeket is, aki annyira rosszul van [lelkileg], hogy ilyen tettre szánta el magát

nyilatkozta a pszichiáter.

Van Fenema megjegyezte, hogy az állatkínzás a későbbi viselkedési zavarok figyelmeztetőjele is lehet, és muszáj foglalkozni a gyermekkel, hogy feltáruljanak az indokok. A szülőknek azt javasolta, hogy ha megölnek egy állatot – legyen az akár csak egy rovar –, mindenképpen magyarázzák el a gyermeknek, hogy miért tették. Ezáltal a gyermek megértheti, mikor nem elfogadható fájdalmat okozni egy állatnak.

Az állatsimogatóban történt eset felveti a személyzet felelősségét is, hiszen megfelelő felügyelet mellett minden bizonnyal nem lett volna ennyi áldozata a fiúnak.

Fontos továbbá kideríteni, hogy milyen körülmények között nevelkedik a gyilkosságokat elkövető fiú. A gyermekek által elkövetett erőszakos cselekedetek ugyanis sokszor arra utalnak, hogy az illető ezt a mintát látja otthon, vagy akár maga is elszenvedője az erőszaknak.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.