Most olvasott cikk
Autópályára keveredett nyúl miatt állították le a forgalmat

Autópályára keveredett nyúl miatt állították le a forgalmat

A nyúl, aki az Elektra nevet kapta megmentőitől, sértetlenül megúszta az autópályás kalandot. Immár egy menhelyen várja a gazdáit, ha pedig nem jelentkeznek érte, bárki örökbe fogadhatja.

A forgalmas 80-as autópálya San Francisco felé vezető szakaszán le kellett állítani a forgalmat, miután értesítették a kaliforniai állatgondozási és -ellenőrzési hivatalt egy út szélén bolyongó nyúlról.

Az egyik autós jelezte, hogy egy riadt állat mellett húzott el, akit ki kellene menteni a szorult helyzetből.

Te jó ég, láttam ezt a nyulat! Féltem megállni és visszamenni, és egyszerűen nem tudtam, mit tegyek. Nem tudtam, hogyan azonosítsam a helyszínt, ezért telefonáltam ezzel kapcsolatban. De nagyon örülök, hogy volt, aki ezt megtette

fűzte hozzá egy kommentelő az állatgondozási és -ellenőrzési hivatal Facebook-posztjához.

Végül az állat megmentésre a helyszínre vezérelt egység az egyik autópálya feletti hídon állt meg, onnan közelítették meg a nyulat. Amíg befogták, három hatósági tisztviselő leállította a nyugati irányú forgalmat.

A barna bundájú nyúl sértetlenül és egészségesen megúszta az autópályára tett kitérőt. Egy menhelyre került, ahol kipihenheti a veszélyes helyzet okozta sokkot. A menhely alkalmazottjaitól az Elektra nevet kapta „egy másik nagy amazon után”. Várják, hogy jelentkezzen érte a gazdája. Amennyiben ez nem történik meg, és az eredeti gondozók nem kerülnek elő, örökbe fogadhatják mások is.

Nem csak nyúl akadályozta már a forgalmat

Nem autópályán nyargalt ugyan az autók között, de átfutott tavasszal egész Brooklynon az a borjú, aki egy vágóhídról szabadult ki. Az állat szó szerint az életéért futott, több alkalommal is kicselezve az őt üldözőket. A hajszába idővel beszálltak a helyi üzletekben és éttermekben dolgozók is.

A vágóhídi alkalmazottak végül lasszók segítségével befogták a megszökött állatot, és vissza is szállították őt. A borjú sorsa ezen a ponton könnyen szomorú fordulatot vehetett volna. Szökésének és ámokfutásának híre azonban – szerencséjére – elérte a Skylands Állatmenhely elnökét és alapítóját, Mike Sturát.

A vágóhíd tulajdonosa kezdetben elzárkózott attól, hogy átadja a borjút az állatmenhelynek, végül mégis beadta a derekát. A menhely alapítója ki tudta harcolni, hogy az állat nyugodt körülmények között, békésen folytathassa az életét.

Még a vágóhídi alkalmazottak is – akik az évek során adtak már át nekem állatokat, ennél a borjúnál sokkal nagyobbakat, vállalva nagyobb anyagi károkat is – elárulták: örülnek, hogy elvihetem ezt a borjút. Boldogok, hogy legalább egy állat életben maradhat

– nyilatkozta Mike Stura.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.