Most olvasott cikk
Videón, ahogy autók között bandukolt az elszabadult cirkuszi elefánt – nem élvezhette sokáig a szabadságot

Videón, ahogy autók között bandukolt az elszabadult cirkuszi elefánt – nem élvezhette sokáig a szabadságot

Elszabadult cirkuszi elefánt rohangált a városban

A montanai lakosok legnagyobb döbbenetére vadállat, mégpedig egy szökött cirkuszi elefánt okozott közlekedési fennakadásokat Butte városában. Végül emberek nem sérültek meg, az állatot pedig az esti műsorban már szerepeltették is. A PETA állatvédői az eset kapcsán arra buzdítanak mindenkit, hogy ne támogassák jegyvásárlással az állatokat is porondra léptető cirkuszokat.

Elszabadult egy elefánt egy vándorcirkuszból az Egyesült Államokban, Montana államban, ahol mintegy húsz percet töltött városnézéssel – számolt be az NBC News. Az 58 éves ázsiai elefánt, aki a Viola nevet kapta, fürdetés közben ijedt meg egy kipufogó durrogásától, ezért futásnak eredt Butte utcáin.

Átkelt a forgalmas Harrison Avenue-n, és gondozójával szorosan a nyomában végül egy kaszinó parkolójában kötött ki. „A cirkuszi tréner nagyon profin viselkedett, nyugodt volt, ahogy az állat is, így vissza tudták terelni őt. Az egész nem volt olyan drámai, mint első hallásra gondolni lehet” – idézi a Butte Civic Center (Butte Városközpont) vezérigazgatóját, Bill Melvint az Independent.

Nem ez az első alkalom, mikor Viola elszabadult, Nicole Perreira, a PETA állatvédő szervezet szóvivője szerint volt már erre példa 2010-ben és 2014-ben is.

Ed Lester seriff elmondta, hálás, amiért a cirkuszi elefánt szökése végül „jól végződött”, és egy ember sem sérült meg. Hozzátette, úgy tudja, végül az esti cirkuszi műsor is lement Viola szerepeltetésével. A PETA aktivistái ezzel szemben a legkevésbé sem pozitív érzésekkel szemlélték a történteket. Panaszt nyújtottak be a hatóságok felé, amiért a Jordan World Circus képtelen volt megvédeni Violát és a lakosságot.

A kétségbeesett kísérlete arra, hogy meneküljön fegyverrel hadonászó gondozója elől, életeket veszélyeztetett. Arra kérünk mindenkit, segítsen abban, hogy ne kerülhessenek elefántok az utakra, és ne vegyenek jegyet olyan cirkuszi előadásokra, amelyek fellépésekre kényszerítik őket

– olvasható a szervezet közleményében.

Most cirkuszi elefánt, korábban oroszlán szabadult ki

Kétségtelen, hogy az elefántok hatalmas és veszélyes állatok, a Montana utcáin kószáló cirkuszi elefánt azonban vélhetően feleakkora riadalmat sem keltett, mint a tavaly Olaszországban kiszabadult oroszlán. Kimba szintén vándorcirkuszból szökött el Ladispoliban, Rómától mintegy ötven kilométerre.

A nyolcéves hím oroszlán legalább öt órán keresztül rótta a település utcáit. A város polgármestere, Alessandro Grando felszólította a lakosokat, hogy maradjanak otthonukban, amíg az állatot nem sikerül elfogni. Az oroszlán végül – a montanai cirkuszi elefánthoz hasonlóan – nem támadott meg senkit, nem okozott maradandó károkat.

Ladispoli polgármestere már akkor is azt hangsúlyozta, hogy az ehhez hasonló problémákat egyféleképpen lehetne megelőzni.

Remélem, hogy ez lelkiismeret-furdalást kelt majd egyesekben, és véget vethetünk végre az állatok cirkuszi kizsákmányolásának

– mondta.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.