Most olvasott cikk
Nicki Minaj vegán sneakerkollekciót robbantott: ennyibe kerülnek a divatos lábbelik

Nicki Minaj vegán sneakerkollekciót robbantott: ennyibe kerülnek a divatos lábbelik

Nicki Minaj LOCI vegán sneaker cipő

Már kapható a Nicki Minaj nevével fémjelzett vegán sneaker. A rapper a LØCI márkával együtt állt elő 11 cipőből álló kollekciójával. A bejelentést a PETA állatvédő szervezet is értékelte, nyilvánosan dicsérték meg Minajt, amiért fenntartható és állati eredetű anyagoktól mentes formában álmodta meg a lábbeliket.

A vegán cipőket gyártó LØCI márkával karöltve dobott piacra kegyetlenségmentes sneakereket Nicki Minaj. A trinidadi rapper és énekesnő hangsúlyozta, ezúttal nem pusztán egy olyan együttműködésről van szó, amelynek keretében egy gyártó termékeit népszerűsíti. Minaj ezúttal tulajdonosi és partneri szerepben rukkolt elő a termékekkel – írta meg az amerikai Forbes.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Barbie (@nickiminaj) által megosztott bejegyzés

A kollekció 11 cipőből áll, ezeknek többsége rózsaszín árnyalatokkal játszik. Ez egyszerre utal a Barbie című filmre, amelynek zenei alkotói között szerepelt Minaj is, valamint a művész folyamatban lévő Pink Friday 2 turnéjára. A rapper nevével fémjelzett legolcsóbb vegán sneaker 180 euróba, azaz több mint 71 ezer forintba kerül a LØCI hivatalos felületén, a legdrágább pedig 200 euróba.

„Nicki gondosan összeállított kollekciója a laza utcai stílust vegyíti a high-fashion eleganciával. Ez az exkluzív sorozat tökéletesen megtestesíti Nicki merész és vibráló stílusát” – írja a márka.

DiCapriót is befűzte a vegán sneakerek gyártója

A sztár az állatvédők elismerését is kivívta magának a vegán sneakerekkel.

Nicki Minaj komoly elismerést zsebelhet be a PETA-tól az új sneakerkollekciójával, amelyet az ízig-vérig vegán márka, a LØCI állított elő. Nagy szó, hogy ezekhez a cipőkhöz nem kell szerencsétlen teheneket lemészárolni. Ellenben bizonyítékul szolgálnak arra, hogy az innovatív, állatmentes alapanyagoké, például az újrahasznosított palackoké, parafáé és bambuszé a jövő

üzente a PETA állatvédő szervezet a rappernek.

Minaj egyébként nem követ növényi alapú étrendet – vagy legalábbis nem kommunikálta ezt a nyilvánosság felé. Van azonban egy köztudottan vegán híresség, aki szintén együttműködött már a vegán sneakerek királyával. Leonardo DiCaprio 2022-ben fektetett be 4,5 millió dollárt az akkor még mindössze 15 hónapja létező cégbe.

Büszke befektetője vagyok a LØCI-nak, egy olyan márkának, amely elhivatott a környezeti lábnyomának minimalizálásában, és amelynek központi célja, hogy kegyetlenségmentes, etikus lábbelit alkosson

– mondta akkor a színész.

Piaci prognózisok szerint egyébként nem tett rossz lóra DiCaprio. A vegán cipők globális piaca egy jelentés szerint 2023-ban 40,9 milliárd dollár összértékű volt, az összetett éves növekedési ráta (CAGR) pedig 2030-ra elérheti a 7,98 százalékot.

Egyre több márka bővíti az állati alapanyagoktól mentes kínálatát. Tavaly például szintetikus anyagból és gumitalpból álló vegán szandált mutatott be az Adidas. De a Nike és a Puma is bejelentette, hogy vegán bőrre cseréli a focicipőikhez addig használt kengurubőrt.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.