Most olvasott cikk
Vérrel borított lovak vágtáztak London utcáin

Vérrel borított lovak vágtáztak London utcáin

Vérrel borított lovak vágtáztak London utcáin

Katonasági gyakorlatozásról elszabadult lovak keltettek pánikot London utcáin. Járművekkel ütköztek, sokan megsérültek ámokfutásuk során. Egyes információk szerint ezeket az állatokat nem éppen ideális körülmények között tartja a brit hadsereg.

Merőben szokatlan látvány tárult a közelmúltban a londoniak szeme elé: lovak vágtáztak keresztül a városon. Lovas egyikükön sem ült, annak ellenére sem, hogy az állatokat felnyergelték. Mint kiderült, az elszabadult lovak a katonaság reggeli gyakorlatozásáról szöktek el, a Hyde Parknál lévő laktanyából, a The Guardian információi szerint összesen öten.

A lovak gyakorlatozás közben ledobták magukról a hátukon ülő katonákat, akik közül hármat kórházba szállítottak, sérüléseik azonban a jelentések szerint nem súlyosak.

Az állatok járművekkel, például taxival és busszal is ütköztek. Az egyik ló szügyét vér borította. Végül az összes állatot be tudták fogni. Ámokfutásuk során több ló súlyosan megsérült, kettőt közülük műteni is kellett.

Hasonlót tavaly év végén a New York-i járókelők is láthattak, amikor egy Gunner nevű ló kezdett fékevesztett száguldozásba. Gunnert lovas kocsiba fogták, és akkor riadt meg, amikor a jármű baldachinja ráesett a bakon ülő férfira. Miközben a kocsis próbálta korrigálni a helyzetet, a ló megrémült, magával rántotta a hintót, majd négy járművel ütközött.

Szemtanúk szerint a ló ekkor elszabadult, és a kocsit hátrahagyva végigszáguldott az 55. utcán és a West Side Highwayen. Itt ismét járművekkel ütközött, majd a földre zuhant.

Nem megfelelő körülmények között élhetnek az elszabadult lovak

„A lovaink a lehető legmagasabb színvonalú ellátást kapják, és azok az állatok, akiket nem kellett megoperálni, hamarosan újra szolgálatba is állhatnak” – közölte a brit hadsereg a lovak londoni vágtája után.

Ezzel azonban nem mindenki ért egyet. Nyilatkozott ugyanis egy neve elhallgatását kérő személy az LBC brit rádiónak, azt állítva, hogy két éven keresztül dolgozott a katonaságnál az elszabadult lovakkal, mielőtt néhány hónapja felmondott.

Azok a lovak feszültek, robbanásra készek. Nem gondolnám, hogy egészségesek a körülmények, amelyek között élnek. Nem biztosítják nekik mindazt, amire a lovaknak szükségük van, többek között teret sem

fogalmazott. Elárulta, ezeknek az állatoknak kevés lehetőségük van nap közben a mozgásra, ráadásul sokszor csak koszos vizet raknak eléjük.

A PETA állatvédő szervezet egyik vegán aktivistája, Jennifer White az eset kapcsán mielőbbi vizsgálatot követelt. Szerinte fel kellene mérni, milyen körülmények között tartják a hadseregnél a lovakat. Hozzátette, érdemes lenne elgondolkodni egy reformról ezzel kapcsolatban.

A hadsereg számos tippet és felajánlást kapott már a lovak jövőjével kapcsolatban. Egyesek felajánlották például, hogy befogadják a súlyosan sérült állatokat. A katonaság vezetői még fontolgatják, miképpen reagáljanak ezekre a felvetésekre, annyi mindenesetre bizonyosnak tűnik, hogy egyik lovat sem kell elaltatni.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.