Most olvasott cikk
Újabb lovas kocsi ütközött autókkal New York utcáin

Újabb lovas kocsi ütközött autókkal New York utcáin

Újabb lovas kocsi baleset történt New York utcáin

Egy Gunner nevű ló megriadt, és több autóval is ütközött pánikszerű száguldása alatt New Yorkban. Az állatvédők a lovas kocsi betiltását követelik a város forgalmas utcáin – nem ez az első alkalom, mikor felmerül ez az igény.

Nem véletlen, hogy tavaly több sztár is csatlakozott ahhoz az aláírásgyűjtéshez, amely a lovas kocsi betiltását szorgalmazta New York utcáin. A listán olyan vegán hírességek is szerepeltek, mint

  • Joaquin Phoenix,
  • Rooney Mara,
  • Ricky Gervais,
  • valamint Billie Eilish.

Az össznépi felhördülés alapját akkor az adta, hogy egy –Ryder névre keresztelt – ló összeesett a 9. sugárúton. Az alultáplált, kiszáradt, láthatóan túlterhelt állatot gazdája indulatos ordibálással és ostorozással próbálta rábírni, hogy felálljon és folytassa a munkát, de Ryder képtelen volt tovább vonszolni az általa húzott nehéz kocsit.

A hírességek kiállása a lovaskocsizás New York-i betiltása mellett egyelőre nem tette meg a várt hatást. Így történhetett egy újabb baleset a napokban.

Megriadt a lovas kocsiba fogott állat

Ezúttal egy Gunner nevű 15 éves ló felett veszítette el a kocsis az uralmát. A galiba azzal kezdődött, hogy a kocsi baldachinja ráesett a bakon ülő férfira. Miközben próbálta korrigálni a helyzetet, a ló megrémült, magával rántotta a hintót, és négy járművel ütközött. Szemtanúk szerint a ló ekkor elszabadult, és a kocsit hátrahagyva végigszáguldott az 55. utcán és a West Side Highwayen. Itt ismét járművekkel ütközött, majd a földre zuhant. Az állat elszállításában két szolgálaton kívüli rendőr segédkezett.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PIX11 News (@pix11news)

Gunnert megvizsgálta az állatorvos. Néhány öltésre volt szükség az elülső lábán, amelyet megvágott egy törött alkatrész. Most az istállóban pihen, jól van. A kocsisa is orvosi ellátást kapott, aki a vizsgálatra csak azt követően ment el, miután megbizonyosodott arról, hogy a lova biztonságban van

nyilatkozta a Clinton Park Stables istálló szóvivője, Christine Hansen.

Ez azonban nem nyugtatta meg az állatvédőket. A NYCLASS, a lovas kocsikba fogott állatok humánus bánásmódjáért küzdő állatjogi szervezet közleményben ítélte el az esetet. Edita Birnkrant, a NYCLASS ügyvezető igazgatója sürgős cselekvésre szólította fel a New York-i városi tanács elnökét és Eric Adams polgármestert. Kérte, hogy gyorsított eljárás keretében tiltsák ki a lovas kocsikat a forgalmas New York-i utcákról.

(One Green Planet)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.