Most olvasott cikk
Javítja a szexuális teljesítményt és csökkenti a prosztatarák kockázatát: új kutatás a növényi étrendről

Javítja a szexuális teljesítményt és csökkenti a prosztatarák kockázatát: új kutatás a növényi étrendről

Szexuális teljesítmény nő és prosztatarák csökken a növényi étrend hatására

A Harvard és a New York University kutatói szerint a növényi étrend javíthat a páciensek szexuális életén. A vizsgálatban több ezer prosztatarákos férfi életminőségbeli változásait követték nyomon, különös figyelmet fordítva az étrendjükre. A felmérés alapján a növényi étrenden élők életminősége jobb volt, többek között a szexuális teljesítmény terén is.

A prosztatarák egyes kezelési formái számos mellékhatással járhatnak. Ezek közül egyik a merevedési zavar, ám a növényi étrenden élőket ez kevésbé fenyegeti – számolt be róla a Diabetes.co.uk. A Cancer folyóiratban megjelent kutatást a New York University és a Harvard T.H. Chan School of Public Health munkatársai végezték, 3505 beteget vizsgálva. Az alanyok az 1986 óta futó Health Professionals Follow-Up Study közül kerültek ki. A kutatókat az érdekelte, milyen hatással van a növényi étrend a prosztatarákkal rendelkező betegek életminőségére.

Az alanyokat étrendjük szerint öt különböző csoportba sorolták. Az eredmények azt mutatták, hogy összefüggés van a növényi alapú ételek fogyasztása és az életminőség javulása között. Akiknek több növényt tartalmazott az étrendje, azok jobban teljesítettek a szexuális funkciók, valamint a húgyúti panaszok (gyulladás, vizelettartási gondok) terén. Ezek a problémák mellékhatásként mind felléphetnek a prosztatarák kezelésének következtében.

Az eredmények bizalommal tölthetik el azokat, akik szeretnének javítani az életminőségükön, miután átestek egy műtéten, sugárzáson, vagy más, a prosztatarák gyógyítását szolgáló terápián, amelyeknek jelentős mellékhatásai lehetnek. A több zöldség és gyümölcs fogyasztása az állati termékek csökkentése mellett egy egyszerű lépés lehet minden páciensnek

– kommentálta az eredményeket Dr. Stacy Loeb, a tanulmány szerzője.

A szexuális teljesítmény javulása csak egy előny a sok közül

Dr. Loeb abban reménykedik, hogy a kutatás eredményei ledönthetik azt a régóta fennálló sztereotípiát, hogy az állati fehérje fokozza a szexuális teljesítőképességet. Az ilyen képzettársítások a húsevés tradicionálisan maszkulin jellegével hozhatók összefüggésbe. De a valóság ennek éppen az ellenkezője. Ráadásul nemcsak a hálószobában, de a mellékhelyiségben is kevesebb gondja akadt a több növényt fogyasztó betegeknek. Náluk kisebb valószínűséggel lépett fel húgyúti panasz.

A kutatócsoport által korábban végzett tanulmányok alapján a növények a betegség kialakulásának megakadályozásában is segíthetnek. Ráadásul a növényi étrenden lévőknél kisebb eséllyel alakul ki a prosztatarák agresszív formája, ritkábban lesz halálos kimenetelű a betegség.

Habár továbbra is erős diszkriminációnak vannak kitéve a vegán férfiak, úgy néz ki, a számuk fokozatosan növekszik. Az előítéletek eltörlésében nagy szerepet játszanak az ehhez hasonló tanulmányok.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.