Most olvasott cikk
Kegyetlen tréfát űztek egy vegán vendéggel, rossz vége lett

Kegyetlen tréfát űztek egy vegán vendéggel, rossz vége lett

Kegyetlen tréfát űztek egy vegánnal, hányás lett a vége

A népszerű internetes fórumon, a Redditen osztotta meg kellemetlen kalandját egy vegán felhasználó. Párjának családtagjai, akik folyton szekálták a veganizmus miatt, tréfából húst etettek vele. A nő, miután kiderült a kegyetlen átverés, nemes egyszerűséggel kihányta az elfogyasztott ételt. Saját bevallása szerint nem bosszúból tette, a szélsőséges reakciónak egészségügyi okai voltak.

Az egyik legkegyetlenebb tréfa, amit bárki ellen elkövethetnek, ha erkölcsi meggyőződésével ellentétes cselekedetre veszik rá. Különösen igaz ez akkor, amikor a tréfa elszenvedőjét a bizalom és a jó szándék látszatával csalják lépre. Ez történt a purpldingo nevű fórumozóval is, aki ebben a bejegyzésben számolt be az ízléstelen ugratásról. A népszerű internetes fórum felhasználói pedig gyakorlatilag egyhangúan álltak ki a vegán posztoló mellett – ásta elő a bejegyzést a Bored Panda.

A két évvel ezelőtti eset úgy történt, hogy a nő meglátogatta párját annak családjánál. A férfi rokonai elmondása szerint sohasem szívelték, hogy ő vegán. Sok sorstársához hasonlóan a posztolóval is sokat kötekedtek, csipkelődtek, és nem egy alkalommal volt viccelődés tárgya morális meggyőződése miatt. Éppen ezért volt különösen kellemes meglepetés számára, amikor az egyik közös étkezés alkalmával azt mondták neki, hogy a kedvéért veganizálták az egyik régi családi receptet, egy alapvetően húsos spagettiszószt.

A nő nem sejtette, hogy a látszólag gondoskodó cselekedet mögött ártó szándék lapul, a szószban ugyanis darált hús volt, amiről nem tájékoztatták. Az étkezést követően árulták el neki, hogy az étel, amit udvariasan meg is dicsért, bizony állatot is tartalmazott. A nő párja sem tudott az ízléstelen tréfáról, így mindketten nagyon meglepődtek, amikor a családfő előállt az igazsággal.

A gonosz tréfa rosszul sült el

A vegán nő a mostani alkalom előtt párszor már megtapasztalta, milyen érzés, amikor az állati fehérjétől elszokott gyomor hirtelen nagyobb mennyiségű hússal találkozik.

Megtapasztaltam [a húsevés okozta rosszullétet], amikor egyszer sokat ittam egy tábortűznél, és összekevertem a zöldséges chilit a húsos chilivel. Másfél napon át küzdöttem az életemért a mosdóban. Egy másik alkalommal véletlenül húsos ragut ettem, ami egyszerre mindkét kijáraton távozott belőlem… azt nem volt mókás feltakarítani

– számolt be Redditen a korábbi negatív tapasztalatairól a posztoló.

Mivel másnap egy hosszú repülőút várt rá, és korábbi történésekből már tudta, mire számíthat, úgy döntött, hogy a legegyszerűbb, ha gyorsan megszabadul az ételtől, amit tudta ellenére elfogyasztott. Ezért önhánytatásba kezdett, ám elmondása szerint – mivel a mosdó ajtaját nem csukta be maga után – ezt a család egyik kiskorú tagja is hallotta, aki ettől szintén rosszul lett, és hányni kezdett.

A legtöbb fórumozó egyetértett abban, hogy ez egy aljas, gonosz húzás volt a család részéről. Sokan azt írták, hogy ők még azzal sem bajlódtak volna, hogy kimenjenek a mosdóba. Mások felhívták a figyelmet arra, hogy az étel megbabrálása nagyon komoly dolog, többen pedig konkrétan mérgezéssel vádolták az érzéketlen tréfát kitaláló családot.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.