Most olvasott cikk
Vegán szandált dob piacra az Adidas

Vegán szandált dob piacra az Adidas

Szintetikus anyagból és gumitalpból álló vegán szandált mutatott be az Adidas. A cipő színeit a természet ihlette a márka közleménye szerint.

Bővíti vegán cipőkollekcióját az Adidas, ezúttal egy szandállal toldják meg a kizárólag növényi alapanyagokból készülő választékot. Laikus, cipészetben kevéssé járatos szemlélő számára egyébként az újonnan tervezett lábbeli inkább tűnik egyfajta hibridnek: átmenetnek a zárt cipő és a szandál között.

Az EQT 93 „Plant and Grow” (Növény és növekedés) fantázianévre keresztelt szandál színeiben is a természetet idézi: zöld, sárga és barna részekből áll össze.

Az EQT 93 egyfajta modern remixként tiszteleg a természet előtt a talaj textúráját utánzó pettyezett gumitalppal, a természet színeivel és a sarokrészen található Plant and Grow logóval. A gerillakertészkedés megszépíti a városi tereket, összehozza a közösségeket, és tápláló élelmet biztosít. Ezek adták az inspirációt ezeknek az Adidas szandáloknak a létrejöttéhez is

– olvasható a cég közleményében.

A lábbeli felső része szintetikus anyagból készült, az Adidasnál hagyományosan használt bőr és velúr helyett. A bélése szövet, a talpa pedig gumi.

A vállalat a szandálok árát 105 dollárra, azaz több mint 36 ezer forintra lőtte be.

Nem ez az Adidas első vegán projektje

Az Adidas 2018-ban elindított egy vegán kampányt. A projekt keretében a márka Stella McCartney divattervezővel együttműködve piacra dobta a Stan Smith tornacipőt. Ez vegán bőrből és növényi ragasztó felhasználásával készült darab.

Stella McCartney – énekes édesapjával, a Beatles-tag Paul McCartney-val egyetemben – igyekszik állatvédelmi témákban kamatoztatni hírnevét, mindketten a veganizmus elkötelezett hívei és nem hivatalos nagykövetei. A divattervező például a közelmúltban is összekapcsolta egy adománygyűjtő akcióval legújabb kollekciójának fotózását.

Ezt követően pedig a márka Superstar és Samba nevű tornacipői kaptak egy-egy frissített, kegyetlenségtől mentes verziót.

A vegán projekt következő állomása aztán egy újabb kooperáció volt: ezúttal a Disney-vel fogott össze az Adidas. A rajzfilmgyártó vállalat századik születésnapjára elkészült a vegán Samba sneaker Mickey és Minnie változata.

A cég ugyanakkor előhozakodott már újrahasznosított anyagokból készült lábbelivel is, amelyet a PETA állatvédő szervezet is elismert vegán modellként.

A kenguruknak továbbra sem kegyelmez az Adidas

A közelmúltban jelentette be, szinte egyszerre a Nike és a Puma is, hogy vegán bőrre cserélik a focicipőikhez eddig használt kengurubőrt, amit teljes egészében kiiktatnak a portfólióikból.

A két márka lépésével az Adidas marad az egyetlen gyártó, amely kengurubőrt használ a focicipőihez. Ez a cég azonban egyelőre elzárkózik a váltástól, jelezték, hogy még 2024-ben is ebből tervezik készíteni Copa Mundial nevű modelljeit.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.