Most olvasott cikk
Billie Eilish a Gucci vegán táskáját népszerűsíti

Billie Eilish a Gucci vegán táskáját népszerűsíti

A Gucci bemutatta új vegán táskáját, melynek Billie Eilish a kampányarca

Billie Eilish lett a Gucci egyik régi-új termékének a reklámarca. Az énekesnő népszerűsíti a márka vegán anyagból készült régi táskamodelljét.

Újragondolta ikonikus, 1955-ben piacra dobott, Horsebit névre keresztelt táskáját a Gucci. A divatmárka egy vegán alternatívát mutatott be ebből a kiegészítőből. A Demetra nevű – állati eredetű összetevőktől mentes – vegán anyagból készült el az új Horsebit.

Sok divatház és divattervező egy másik céget bíz meg a vegán bőr, speciális anyagok előállításával. Így tett például Stella McCartney is, aki a közelmúltban szintén előrukkolt két korábbi, de most MIRUM-bőrből készült táskáival. Ezt a teljesen műanyag- és állatbőrmentes, fenntartható és etikus módon előállított vegán bőrt az amerikai Natural Fiber Welding (NFW) gyártja.

A Gucci maga gondoskodott a vegán anyag kifejlesztéséről

A Demetra ezzel szemben a Gucci saját, házon belül kifejlesztett anyaga. Technikusok és kézműves alkotók közös munkájának eredménye, melyen két évig dolgoztak, hogy tökéletes legyen.

A Gucci állati összetevőktől mentes, vegán anyaga 75 százalékban növényi alapú, felelősen beszerzett viszkózt, cellulózrostot és GMO-mentes kukoricaalapú műanyagot is tartalmaz.

A fennmaradó 25 százalékot fosszilis tüzelőanyagokból származó szintetikus anyagok teszik ki. A Gucci vizsgálja, miként lehetne az arányokat még inkább a bioalapanyagok felé dönteni úgy, hogy az ne menjen a tartósság rovására. Az mindenesetre már így is kijelenthető a cég szerint, hogy összességében kisebb a Demetra ökolábnyoma, kevesebb vizet igénylő folyamat az előállítása, mint a hagyományos bőré.

Billie Eilisht is befűzte a Gucci

Miután ez az első alkalom, amikor a Gucci élesben veti be a Demetrát, ennek nyilvánvalóan marketingszempontból is megadták a módját. Komoly kampányozásba fogott a divatcég, hogy minél több potenciális vásárlóhoz eljusson az állati összetevőktől mentes Horsebit híre.

A Gucci az újítás legfőbb hírnökének pedig Billie Eilisht választotta.

Megtiszteltetés számomra, hogy részese lehetek a Gucci hagyományokat újragondoló evolúciójának. Ez egy új felfogás, egy olyan, amely nem fél új irányba fordulni, számomra pedig ez az igazán lényeges

nyilatkozta az énekesnő a Vogue-nak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by GUCCI (@gucci)

Billie Eilish köztudottan vegán, gyakran beszélt már nyilvánosan az állatok jogairól és a környezetvédelem fontosságáról. 2022-ben posztolt például az Instagramra egy videót, amelyben arról beszélt, miért döntött a vegán életmód mellett.

Vegetáriánusként nevelkedtem, és tizenkét éves koromban döntöttem úgy, hogy nem eszem többé állati eredetű termékeket. Miután megtudtam, hogyan bánnak az állatokkal az élelmiszeriparban, nem akartam részt venni benne

– mondta.

(Vegconomist)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.