Most olvasott cikk
Csodával határos kutyamentés: Connie egy hetet töltött egy konténerben

Csodával határos kutyamentés: Connie egy hetet töltött egy konténerben

Két fotó Connie-ról a kutyáról. Bal oldalon már az autóban az állatorvos felé, jobb oldalon a megtalálás pillanatában az egyik parti őrrel.

Kaparászás és ugatás szűrődött ki egy Egyesült Államokba érkezett konténerből, és ez csak a kezdet volt. A kutyamentés további meglepetéseket is tartogatott. Kiderült, hogy a Connie-nak elnevezett állat nem egyedül utazott a konténerben.

Egy átlagos munkanapra számíthatott az amerikai parti őrség négy alkalmazottja, amikor a csapat elindult szokásos ellenőrző körútjára a konténerek között. Egy ponton azonban furcsaságra lettek figyelmesek.

„Ugatást és kaparászást hallottak az egyik konténerből. Amikor pedig leengedték a konténert, és kinyitották az ajtót, egy kutya ugrott ki belőle” – idézi a Green Matters a parti őrség Facebook-posztját. A kutyamentést abszolváló csapat elárulta, az állat kezdetben kimerültnek és borzasztó éhesnek tűnt.

Amint kinyitottuk az ajtót, láttuk, hogy egy kiskutya arca bukkan elő. Ott állt, mintha tudta volna, hogy ott leszünk, hogy kinyissuk neki. Nem félt, és úgy tűnt, mindennél jobban örül, hogy kikerült arról a sötét helyről, és olyan emberek karjaiba került, akik gondoskodni fognak róla

nyilatkozta Ryan McMahon, a parti őrség egyik alkalmazottja.

Az, hogy az állat rettentő legyengült volt, nem is csoda, hiszen becslések szerint legalább egy hetet töltött el a konténerben. Azt, hogy miként került oda, nem lehet tudni. A megmentői mindenesetre megitatták, és a texasi Pasadena állatmenhelyre vitték. Onnan először a Forever Changed állatmentő csapathoz került rehabilitáció céljából, majd egy újabb állatorvoshoz került át teljes kivizsgálásra.

Sikeresebb volt a kutyamentés, mint először hitték

Már az első kivizsgálások alkalmával szívférgességet és alultápláltságot diagnosztizáltak a kutyánál, amelyek egyértelműen a konténerben tapasztalható sanyarú körülmények számlájára írhatók fel. Később azonban világossá vált, vemhesség is gyengíti Connie-t. A parti őrség tagjai tehát nem is csak egy kutyát menthettek meg az állat felfedezésével.

„Ezek a kölykök valószínűleg ugyanolyan harcosok, mint az anyjuk” – fogalmazott Seuk Kim, egy veterán önkéntes pilóta, akit azzal bíztak meg, hogy Connie-t Virginiába repítse.

A kutya vemhessége persze több szempontból is nehezíti a helyzetet. Egészségügyi tekintetben, valamint elméleti szinten nehezebben találhatna magának ilyen állapotban örökbefogadókat is. Az állat népszerűsége a közösségi oldalakon azonban bizakodásra adhat okot.

A Connie-ról gondoskodók mindenesetre azt tervezik, hogy megvárják a kölykök világra jöttét, és csak utána következhet a kutyamentés végső fázisa. Az, hogy megpróbáljanak megfelelő végleges helyet találni a kutyacsaládnak.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.