Most olvasott cikk
Hazafutásonként ezerdolláros adományt ajánlott fel a kutyáknak egy ismert baseballjátékos

Hazafutásonként ezerdolláros adományt ajánlott fel a kutyáknak egy ismert baseballjátékos

Pete Alonso #20 a New York Mets játékosa az Atlanta Braves elleni mérkőzésen a Citi Field-en 2023. augusztus 12-én New Yorkban

Pete Alonso, a New York Mets baseballjátékosa hazafutásonként ezer dollárt adományoz állatmenhelyeknek. A saját alapítványán keresztül nyújtott támogatással a sportoló azokról a telepekről szeretne minél több kutyát megmenteni, ahol elaltatják az állatokat. Alonso eddigi eredményei alapján több tízezer dolláros összegre lehet számítani az idény végére.

A hazafutás talán azok számára is jól ismert sportterminus, akik a baseball szó hallatán előbb gondolnak a baseballsapkára, mint magára a labdajátékra. Pete Alonso, a New York Mets játékosa bejelentette, hogy ebben a szezonban minden hazafutása után 1000 dollárt adományoz egy állatmenhelynek – számolt be a Sports Illustrated.

A Major League Baseball (MLB) egyik legnépszerűbb játékosának eddigi eredményei alapján ez nem holmi üres ígéret. Alonso ugyanis elég jó aránnyal ütögeti a hazafutásokat. Első idényében (2019), kezdőként egyből sikerült a liga legtöbb hazafutását ütnie (53-at), ami a valaha ütött legtöbb hazafutás egy kezdő (rookie) által. Azóta folyamatosan az első 3 legtöbb hazafutást ütő játékos egyike. Előreláthatóan körülbelül 40.000 dollárnyi adományra lehet számítani az idényben Pete hazafutásainak köszönhetően.

Az Alonso Foundation ebben az idényben 1000 dollárt fog adományozni hazafutásonként állatmenhelyek részére. Megpróbáljuk megoldani a helyzetet, hogy kihozzuk az állatokat azokról a telepekről, ahol elaltatják őket. Reményeim szerint sok hazafutás lesz az idei szezonban

– olvasható Alonso bejelentése a saját magáról elnevezett alapítvány oldalán.

Segít a kutyákon, miközben vadászik is

Az adományok azt a célt szolgálják, hogy az ún. kill shelterekből minél több állatot (legfőképp kutyákat) tudjanak megmenteni. Az altatást is végző telephelyek sok ember számára nem igazi menhelyek, hiszen az ide bekerült állatokat idővel elaltatják.

Emiatt például a PETA-t is sok kritika éri. Az állatvédő szervezet véleménye viszont éppen az, hogy azok a menhelyek, ahol nem végeznek altatást, csak tovább növelik az állatok szenvedését, és az ilyen helyek jobban törődnek az imázsukkal, mint magukkal az állatokkal.

Az állatok jólétének népszerűsítése, a hátrányos helyzetű fiatalok támogatása és a veteránokért végzett munka csak néhány az általunk fontosnak tartott ügyek közül. Célunk, hogy maradandó változást érjünk el, és hogy a kiszolgáltatottak hangja lehessünk

– olvasható az alapítvány leírásában.

A fent olvasható idézet, valamint az állatmenhelyek támogatásának ténye furcsán hangozhat, ha elolvassuk a baseballjátékos angol nyelvű Wikipédia-oldalát.

A magánéletről szóló szekcióban (a magyar oldalon ez nincs feltüntetve) azt olvashatjuk, hogy Alonso kedvelt időtöltése a horgászat és a vadászat. A MeatEater (Húsevő) televíziós műsor 9. évadában is szerepelt, öszvérszarvasra vadászott Steven Rinella műsorvezetővel.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.