Most olvasott cikk
Ez a 100 éves nő örökbe fogadott egy 11 éves kutyát – mindkettőjük élete megváltozott

Ez a 100 éves nő örökbe fogadott egy 11 éves kutyát – mindkettőjük élete megváltozott

100 éves nő

A 100 éves nő napjai csöndben és szomorúságban teltek, de aztán Gucci, a kis csivava keverék örömöt hozott az életébe.

Johanna Carrington gyerekkorát a háború tépázta Németországban, egy árvaházban töltötte, így sosem volt lehetősége, hogy gyerekként kutyája legyen, pedig nagyon szeretett volna. Azóta bepótolta az elvesztegetett időt.

Neki és néhai férjének egykor 8 pekingi palota pincsijük volt, ami egyszerre volt csodás és kaotikus élmény, nemrég pedig örökbe fogadott egy 11 éves csivava keveréket, Gucci-t.

Miután az előző kutyája, Rocky elhunyt, Carrington otthona elég csendes lett. Amikor elmondta 64 éves lányának, Debbie Carringtonnak, hogy szeretne egy új kutyát, a lánya aggódott, hogy a menhely nem fogja engedni, hogy egy 100 éves hölgy örökbe fogadhasson egy kutyát.

Gucci sétáltatásában lánya is segít a 100 éves nőnek (Fotó: Debbie Carrington)

Szerencsére az egyik szomszédjuk önkéntes a Muttville Senior Dog Rescue-nál, és úgy gondolta, tudna segíteni. És valóban, Gucci-t (akit régebben Gnocchi-nak hívtak) épp akkor mentették ki egy túlzsúfolt környezetből, 22 kutya közül. A kiskutya alig várta, hogy egyedüli kutya lehessen egy olyan háztartásban, ahol elárasztják szeretettel.

Eddie Martinez, Johanna Carrington gondozója vállalta Gucci sétáltatását és a gondozásában való segítséget, ahogy az az örökbefogadási folyamat részeként szerepel. Ezért szeptember 2-án Gucci ideiglenes befogadója elvitte a kutyust Johannához, ahol azonnal otthon érezte magát.

Úgy érkezett a lakásba, mintha már járt volna itt ezelőtt. Amikor meglátta, hogy a fotelomban ülök, felugrott és az ölembe ült. Nagyon nyugodt lett. Azonnal a társammá vált

– mesélte az idős hölgy a Today magazinnak.

Johanna az új társát tengernyi elragadó játékkal látta el, és mindig masszírozza a hátát, amíg együtt nézik a tévét. Gucci szeret kényelmes fészket csinálni takarókból az ágyon esténként.

Gucci és a játékai (Fotó: Debbie Carrington)

A hölgy decemberben tölti be 101. évét, és nagyon reméli, hogy születésnapja alkalmából Gucci-val ünnepelhet majd. Habár a hosszú életkorát egészséges életmódjának tulajdonítja – sosem dohányzott vagy fogyasztott alkoholt –, azt gondolja, hogy a kutyákkal töltött idő az egyik kulcsa a hosszú, boldog életnek.

Egy kiskutya a hosszú élet titka?

A tanulmányok is megerősítik Johanna álláspontját. Egy non-profit szervezet, a Human Animal Bond Research Institute adatbázisa számos olyan tudományos írást tartalmaz, ami a kisállatok idősekre gyakorolt jótékony hatásairól szól.

Ezek szerint a kisállattartás jó hatással van az idősebbek mentális egészségére, mert társaságot ad, csökkenti a magányt és egyfajta célt és értelmet ad az életnek. A háziállatok akkor is előnyösen hatnak a lelki egészségre, miután elveszítünk valakit, például egy házastársat, és hozzájárulnak az egészséges öregedéshez azzal, hogy csökkentik a stresszt és fizikai aktivitásra buzdítanak.

Gucci végre nyugodt otthonra lelt (Fotó: Debbie Carrington)

Steven Feldman, a Human Animal Link Research Institute vezetője azt állítja, hogy az ember-állat köteléknek kedvező hatása lehet minden korban, különösen idősebb éveinkben. Kutatások kimutatták, hogy a kisállattartás és az ember-állat kapcsolat kulcsfontosságú szociális és érzelmi támogatást nyújt, ami kibővíti a napi rutint, csökkenti az elszigeteltség érzését és javítja az általános életminőséget.

Alice Ensor, a Muttville Senior Dog Rescue örökbefogadási koordinátora szerint az idős emberek általi öregebb, hét évnél idősebb kutyák örökbefogadása mindkét félnek előnyös lehet. Ezért kínál a szervezet egy olyan programot, aminek Seniors for Seniors a neve. Ha egy idős ember örökbe fogad egy kutyát, de nem tud róla gondoskodni, mert kórházba kerül, a Muttville megígéri, hogy visszaviszi a kutyát és kapcsolatban marad az adoptálóval.

A menhely célja, hogy az idősebb emberek is élvezzék az állatokkal együtt töltött időt. Azon dolgoznak, hogy az idős kutyusok is megtalálják az ideális társukat. Gucci egy jól nevelt, ahhoz elég aktív kutya, hogy fel tudjon menni a lépcsőn Johanna házában. Olyan kutyának tűnt, aki élvezi, ha egyedüli kutya lehet.

A szervezet vezetője kiemelte, fontos, hogy a család, a barátok és a gondozók is segítsenek az időseknek az örökbefogadásban, például a technológia világában való eligazodással vagy sétáltatással. A Senior for Senior programon keresztül Johanna Carrington új barátra lelt, ám ebben nélkülözhetetlen szerepe volt lányának, Debbie-nek is. Így Gucci egy boldog, szeretettel teli életet élhet a hátralévő éveiben.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.