Most olvasott cikk
Gyönyörű víz alatti képek készültek az Avatar 2 sztárjairól: a rajongók imádják

Gyönyörű víz alatti képek készültek az Avatar 2 sztárjairól: a rajongók imádják

Víz alatti, lila-kék színvilágú fotók az Avatar 2 sztárjaival

A világ egyik legnevesebb víz alatti fotóművésze, Christy Lee Rogers készített fotósorozatot az Avatar: The Way of Water női főszereplőiről. Az éteri hangulatot árasztó képeken Kate Winslet, Zoe Saldana és Sigourney Weaver láthatók, amint a kékes-lilás közegben csukott szemmel lebegnek. Az alkotásokból származó bevételeket teljes egészében a The Nature Conservancy vízi élővilág-védelemmel foglalkozó egyesületnek adományozzák.

Christy Lee Rogers egyedi, álomszerűen vibráló, barokkos stílusú víz alatti fotográfiái világszerte ismertek. A művésznő többek között 2018-ban a Sony World Photography Award eseményen az év fényképésze díjat is elnyerte. Legújabb fotósorozatában az Avatar: The Way of Water film női sztárjait örökítette meg, természetesen őket is víz alatt – számolt be a hírről a The Guardian.

Az alkotásokon Zoe Saldana (Neytiri), Sigourney Weaver (Kiri) és Kate Winslet (Ronal) szerepelnek, amint csukott szemmel lebegnek a vízben. A fényképek nagyjából nyolcórányi munkával készültek el, amihez hozzájárult a színésznők víz alatti előképzettsége. Az Avatar második része ugyanis jórészt víz alatt játszódik.

Az egyedi stílusa, amivel teljesen természetes módon fényképezi a modelljeit a víz alatt, arra ösztönzött, hogy felkérjem, csináljon egy fotósorozatot a színészekről

– mondta James Cameron, a film rendezője, aki régóta elkötelezett híve a tengeri élővilág megmentésének. Emellett Rogers fényképeiből is rendelkezik gyűjteménnyel.

A fotósorozat apropója nem pusztán a vizuális gyönyörködtetés. A képek eladásából befolyt összeget teljes egészében egy óceánvédelemmel foglalkozó természetvédő szervezet, a The Nature Conservancy (TNC) kapja meg. A TNC elhatározása, hogy 2030-ra az óceánok 10 százalékát védelem alá helyezze. Jelenleg ez az érték kevesebb mint 8 százalék.

A fotósorozat miatt nem kell magyarázkodni

Az Avatar: The Way of Water legnagyobb részét víz alatt töltik a szereplők, és egy olyan na’vi törzset ismerhetünk meg benne, akik tökéletes harmóniában élnek az óceánnal. James Cameronról pedig köztudott, hogy nemcsak elkötelezett környezetvédő, de vegán is.

Éppen ezért okozott nagy megdöbbenést sokak számára, amikor 2022 végén a filmet egy delfinshow vendégeként népszerűsítette. Később nyílt levélben számolt be az élményről, amiben tisztázta, hogy fogalma sem volt arról, hogy delfinshow-ra érkezett, és saját bevallása szerint forrongott a dühtől. A mostani fotósorozat miatt minden bizonnyal nem kell majd magyarázkodnia.

Reményeim szerint találunk egy gyors megoldást, hogy tisztán, frissen és életben tartsuk a vizeinket ezen a bolygón. Erről szól nekem ez a projekt: része ennek a megoldásnak

– mondta a kampányról Christy Lee Rogers.

A négy képből álló sorozat legolcsóbb nyomataiért 65 dollárt kell fizetni, míg a legdrágább, a három színésznőt ábrázoló, 149-szer 183 centiméteres múzeumi minőségű akril művészi nyomat 35.000 dollárba, vagyis közel 13 millió forintba kerül.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.