Most olvasott cikk
Az életéért futott egy vágóhídról megszökött borjú

Az életéért futott egy vágóhídról megszökött borjú

Egy állatmenhelyen kötött ki az a borjú, aki megszökött egy vágóhídról, majd Brooklyn utcáin menekült üldözői elől. Az őt befogadó Skylands Állatmenhely alapítója szerint végül a mészárszék alkalmazottai is örültek, hogy életben maradhatott az állat.

Szó szerint az életéért futott az a négy hónapos tehénborjú, aki egy vágóhídról kiszökve végignyargalt Brooklyn utcáin, kicselezve az őt kergető embereket.

A borjú nyomába eredt a vágóhíd alkalmazottjai mellett a helyi Original Pizza számos dolgozója is. „Mindenki kijött az üzletből, megpróbáltuk sarokba szorítani, de életre való példány, felvette velünk a harcot” – számolt be a történtekről Vincent Fontana, az Original Pizza tulajdonosa.

A vágóhídon dolgozók végül lasszók segítségével befogták a megszökött állatot, és vissza is szállították őt. A borjú sorsa ezen a ponton könnyen szomorú fordulatot vehetett volna. Szökésének és ámokfutásának híre azonban – szerencséjére – elérte a Skylands Állatmenhely elnökét és alapítóját, Mike Sturát.

„Azonnal bepattantunk a teherautóba, és Brooklynba hajtottunk” – mesélte az ABC-7-nek. Hozzátette, az emberek gyorsan elkezdenek azonosulni azokkal az állatokkal, amelyek a szemük láttára harcolnak az életükért, meglátják az elkeseredettséget az arcukon.

Valószínűleg a gyorsan jött hírnevének köszönheti a brooklyni borjú, hogy bár kezdetben elzárkózott a vágóhíd Mike Stura mentőakciójától, végül mégis beadták a derekukat. A menhely alapítója így ki tudta harcolni, hogy az állat nyugodt körülmények között, békésen folytathassa az életét.

Még a vágóhídi alkalmazottak is – akik az évek során adtak már át nekem állatokat, ennél a borjúnál sokkal nagyobbakat, vállalva nagyobb anyagi károkat is – elárulták: örülnek, hogy elvihetem ezt a borjút. Boldogok, hogy legalább egy állat életben maradhat

– nyilatkozta Mike Stura.

Nem a brooklyni borjú az egyetlen szerencsés

Korábban is volt már arra példa, hogy egy vágóhídról megszökött állat egy menhelyen kössön ki. Beszámoltunk például Stacy esetéről is, aki 2021-ben New Yorkban indult városnézésre. A borjú járt a queensi Flushing Meadows Parkban, majd a 7-es metróvonal és a Long Island vasútvonal bejárata felé vette az irányt, de a tömegközlekedést mégsem vette igénybe.

Miután a szabadon kószáló állatot sikerült befogni, a rendőrök úgy döntöttek, hogy nem a vágóhídra viszik vissza, hanem egy állatmenhelyre. Ráadásul éppen a Skylands Állatmenhelyre, amely most a brooklyni borjút is befogadta.

(People)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.