Most olvasott cikk
Mit hozhat a vegán húsvéti nyuszi?

Mit hozhat a vegán húsvéti nyuszi?

Egyre kevésbé okoz fejfájást a vegán családokban, milyen édességet hozhatna a gyerekeknek a húsvéti nyuszi: már vegán csokinyuszi és csokitojás is kapható.

Már hallom is a cím olvasása után bosszúsan felhörrenő olvasót, ahogy a bajsza alatt mormolja: „Vegán nyuszi?! Mit eszik egy nyúl? Répát, salátát, szénát, füvet, tyúkhúrt. Fel sem merül, hogy húst, tejterméket vagy tojást enne. Minek akkor kiemelni, hogy vegán?” 

Vérnyulak persze csak a mesékben, azok között is leginkább a horrortörténetekben vannak. Remélhetőleg.

Nos, tisztázzuk akkor: a vegán nyúl a vegán családokat veszi célba húsvétkor. És hogy mivel lepi meg a gyerekeket? Lássuk!

Egészséges finomságok

Ideális esetben, ha nem is kizárólag egészséges nassolnivalókból áll össze a húsvéti csomag, egy része legalább az. Idesorolható például:

  • a kölesgolyó (akár többféle ízesítésben is beszerezhető),
  • a zöldségchipsek,
  • az aszalt gyümölcsök,
  • a friss gyümölcsök és
  • a magvak.

Saját kezűleg készített nassolnivalók

Unos-untalan hangoztatott tény, hogy a házilag összeállított sütemények behozhatatlan előnye a boltival szemben a garantáltan ismert összetevőlista és az egyéni ízlésre szabás lehetősége.

Persze, ha a húsvéti csomagba készül egy kis házi finomság, két szempontból sem árt az óvatosság. Le lehet bukni a már kipróbált receptekkel, de a konyhai sürgölődés közepette is. Előbbi problémára megoldást jelenthet, ha más vegán család (nyulaival) összedolgozva végül egyik gyerek kosarában sem az otthon már jól ismert, lebukásveszélyes édesség kerül.

Ki lehet próbálni új recepteket is, ezekkel a nyers vegán csokis-narancsos trüffelgolyókkal nem vállalunk túl nagy kockázatot: amellett, hogy finomak, nem is túl bonyolult az elkészítésük. Ahogy ez a snickerdoodles, alias amerikai fahéjas keksz is gyorsan összeállítható és megsüthető. Ráadásul mindkettő nagyon mutatós egy kisebb fémdobozban.

Már a vegán csoki sem beszerezhetetlen

Ha valaki a szokásos csokira szavazna, az elmúlt években ilyen téren is sokat bővült a Magyarországon is elérhető vegán kínálat. Csokinyuszi terén például a Lindt is villantott vegán verziót, de választhatjuk akár a Moo Free márka kisebb figuráit is.

Szintén a Moo Free állt elő vegán húsvéti csokitojásokkal, valamint a vegán törökmézes szeletük is tematikába illik, hiszen nyuszi van rajta. (Cukorszirup-alapú, nem pedig méhek által készített méz van benne.)

Ha pedig bonbont is tennénk a csomagba, a Schogetten is piacra dobott már eper-vanília, kakaó és sós karamella ízekben vegán verziót. De a Majomkenyér epres-kókuszos, málnás-kókuszos, narancsos-diós, sós-karamellás és szilvás-fahéjas bonbonjaiból is lehet válogatni.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.