Most olvasott cikk
Összefogtak a rendőrök, hogy megmentsenek egy vágóhídról megszökött borjút

Összefogtak a rendőrök, hogy megmentsenek egy vágóhídról megszökött borjút

+5
Képek megnyitása

A biztos halálból menekült meg Stacy, aki a helyi erők jólelkű dolgozóinak köszönhetően nem a vágóhídra került vissza, hanem egy állatmenhelyre, ahol élete hátralevő részét nyugalomban élheti le.

Kevés dolog szignálja jobban egy állat élni akarását, mint a mészárszékről való sikeres szabadulás. Az esetek többségében – pláne, ha városi környezetben történik a menekülés – az ilyen történeteknek szomorú vége van. Vagy visszaviszik a vágóhídra az állatot, vagy egyszerűen csak agyonlövik a közbiztonságra hivatkozva.

Persze akadnak kivételek is, mint annak a tehénnek az esete, aki egy lengyel szigetre átúszva kivívta magának a szabadságot. Úgy látszik, a pénteken New Yorkban történt menekülés is egy boldog befejezéssel zárul.

Egy kis városnézés

Rendesen meglepte a New York-i parkőröket és rendőröket az a borjú, aki péntek délután a queensi Flushing Meadows Parkban flangált ráérősen. A hirtelen cowboyokká átszellemült parkőrök először 9:40 körül pillantották meg az állatot az Arthur Ashe stadion mögött.

Stacy később a 7-es metróvonal és a Long Island vasútvonal bejárata felé vette az irányt, de a tömegközlekedést mégsem vette igénybe. Ugyan ki gondolna bliccelésre, ha parkőrök és rendőrök figyelik minden lépését?

Stacy új élete

Nem ez az első eset, hogy a közelben lévő vágóhídról elszökött egy állat, de ritkán végződik ilyen jól a történet.

Úgy tűnik, parkőreink érzelmes hangulatban voltak a mai napon. Miután észrevettek egy szabadon kószáló tehenet a Flushing Meadows Corona Parkban, a parkőrök sikeresen megmentették az állatot gyors gondolkodásuknak és cselekvésüknek köszönhetően. Stacyt egy állatmenhelyre szállítják, ahol majd gondját viselik

– írta a NYC Park Twitter-csatornája.

A helyi rendőröknek és számos más rendvédelmi egységnek köszönhetően Stacy élete hátralevő részét a New Jerseyben található Skylands Állatmenhely lakójaként fogja leélni, távol a vágóhidak véráztatta betonjától.

Soha többé nem kell amiatt aggódnia, hogy levágják, megeszik, vagy cipőt készítenek belőle – semmi miatt

– mondta Mike Sutra, a Skylands Állatmenhely alapítója a 1010 WINS rádióállomásnak.

A menhely néhány hónappal korábban már szerepelt a hírekben, amikor sikerült elfogniuk a Barney névre keresztelt bikát, aki egy Long Island-i farmról menekült meg, majd 2 hónapon keresztül szökésben volt. Azóta ő is a menhely lakóinak számát gyarapítja.

Megjegyzés: a hírportálokon és tweetekben a Stella, a menhely Facebook-oldalán a Stacy név tűnik fel, de ugyanarról az állatról van szó.

(New York Post, MSN)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.