Most olvasott cikk
Végleg bezárt a Kálvin téri 96 Zen vegán étterem

Végleg bezárt a Kálvin téri 96 Zen vegán étterem

A 96 Zen vegán étterem a budapesti étkezdéknek különleges ékköve volt: az étterem tajvani ízeket hozott el az ebédelni vágyóknak, kizárólag vegán alapanyagokból. Most, kilenc év után végleg bezárt.

A döntésről a legtöbben az étterem Facebook-oldaláról értesültek. Mi is szomorúan olvastuk a szűkszavú közleményt, amely így szólt:

Tisztelt Ügyfelünk: ennek az üzenetnek az a célja, hogy értesítsük, hogy a Kálvin tér 5. szám alatt található 96 Zen 2023. február 28-án végleg bezár. 9 éve biztosítunk kiváló minőségű vegán ételeket, és lelkes részesei vagyunk a helyi közösségnek. Köszönjük az évek óta tartó hűséges pártfogásukat. Minden jót kívánunk a boldog és virágzó jövőhöz.

Tisztelettel, Eugene és Lily

— írja a 96 Zen február 28-i posztjában.

A tajvani tulajdonos család nemcsak üzemeltette az éttermet, hanem az ételeket is ők maguk készítették, és a kiszolgálópultban is általában velük találkozhattak a betérő vendégek.

Az étterem 2014-es megnyitása óta nagy népszerűségnek örvendett a vegán és nem vegán környékbeliek körében, akik lesújtva fogadták a hírt, és megemlékeztek az étterem különleges ételeiről, idilli hangulatáról és a kedves kiszolgálásról.

„Jajj ne. A pumpkin ball és a coconut curry nélkül mi lesz velünk?” – teszi fel a sok szomorú reakciót kapott kérdést a poszt alatt az egyik kommentelő, utalva ezzel az étterem két népszerű ételére.

„Micsoda veszteség a közösségnek. Békességet és összetartozást hoztok, bárhol is jártok. Az ételeitek nagyszerűek, kedvességetek pedig végtelen. Szeretünk titeket! Köszönjük a munkátokat!” – írta egy másik kommentelő.

Kerestük a tulajdonosokat, hogy megtudjuk, pontosan mi volt az oka a bezárásnak, de a cikk megjelenéséig nem reagáltak kérdéseinkre.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.