Most olvasott cikk
Tulajdonost váltott a pécsi LYR vegán étterem, még bővebb lesz a választék

Tulajdonost váltott a pécsi LYR vegán étterem, még bővebb lesz a választék

Pécsi Lyr vegán étterem

Új tulajdonosok kerültek a pécsi LYR vegán étterem élére. Azt ígérik, a régi kínálat megmarad, de néhány kiegészítő újítással is készülnek.

A vegánok pécsi fellegvárává vált az elmúlt években a LYR. Szókovács-Vajda Szilvia, az étterem – most már csak – egykori társtulajdonosa, alapítója elárulta, mikor megálmodták férjével, Szókovács Dáviddal a LYR-t, nagyon sokan próbálták lebeszélni őket a terv megvalósításáról.

Ők azonban kitartottak mellette: hittek benne, hogy a jó elhelyezkedésű üzlethelyiség, a gondosan összeállított ízek és az egyedi hangulatú belső dizájn kombinációja megteszi majd a hatását. Nagyot ugrottak: Pécsre költöztek, ahol addig senkit nem ismertek, távol kerültek a családtól, barátoktól. A tervük pedig működött. A LYR nemcsak a vegánokat vonzotta, hanem a hagyományos étrendet követők is szívesen jártak vissza.

Így volt ez Horváth Sándorral és Kamasz Gáborral is. Mindketten egy csapásra szerettek bele a helybe és az ételekbe.

Az ablak melletti hatos asztalnak varázsa van

– mondta a Prove.hu-nak Sándor. Elárulta, azonnal tudták, hogy szeretnének egy olyan helyet, mint a LYR, és soha nem gondolták volna, hogy ez az álom pár éven belül valósággá válik.

Új tervek

Szilvi, az egykori tulajdonos elmesélte, alighogy megnyitották a LYR-t – kicsit több mint hat éve –, elkezdtek halmozódni a magánéleti kihívások. Megszületett a kislányuk, pár hónappal később áttétes melanomát diagnosztizáltak Szilvinél. Sok idegeskedéssel, műtéttel és egyeztetési nehézségekkel később pedig egy másik kislánnyal is bővült a családjuk.

Folyamatosan próbáltak zsonglőrködni az idővel, és sokat hezitáltak, éppen melyik ujjukat harapják meg.

Mikor az üzlettel foglalkoztunk, lelkiismeret-furdalásunk volt, hogy nem a gyerekekkel vagyunk. Mikor pedig a gyerekekkel foglalkoztunk, azért volt lelkiismeret-furdalásunk, mert úgy éreztük, dolgoznunk kellett volna. Szóval javarészt családi okai vannak annak, hogy úgy döntöttünk, átadjuk másnak az üzletet

– mesélte Szilvi a Prove.hu-nak.

Elmondta, bár furcsa, hogy már más irányítja a LYR-t, megálmodták az étterem utáni életüket. Szilvi a saját projektjével, a Magyar Melanoma Alapítvánnyal szeretne többet foglalkozni, férje, Dávid pedig zöldségtermesztéssel. A jövőt a Balatonfelvidéken képzelik el, de ezzel kapcsolatban még semmi nem dőlt el.

Egy dolog biztos: vendégekként is visszatérnek még a LYR-be. Hogy jó szívvel fogadják majd a Szókovács családot a LYR-ben, ahhoz sem fér kétség. Az új tulajdonosok beszámolója alapján ugyanis barátság bontakozott ki az üzleti viszonyból.

Némi változás azért várható

A LYR-rajongóknak nem kell amiatt aggódni, hogy a tulajdonosváltás elmosná a régi ízvilágot és hangulatot.

A személyzet nem változik, ők pedig ismerik a receptúra mellett a nüanszokat is, így nem kell attól tartani, hogy kicsit is megváltoznak a régi ízek, minden marad a régi

– hangsúlyozta Gábor, az új társtulajdonos.

Viszont a sok régi, megszokott étel mellett újabbakat is szeretnének bevezetni az új tulajok. Sütemények terén el is kezdtek kísérletezni az újításokkal, már előrukkoltak egy pisztáciás és egy New York-i sajttortával. A későbbiekben pedig debütál még a sütis pultban a Rákóczi köles-túrós és a citromos tarte is.

A főételek kínálatába is terveznek új elemeket csempészni:

  • magyarosabb ételeket,
  • gyrost,
  • valamint barbecue szendvicset tépett „hússal”, de természetesen kizárólag növényi alapanyagokból.
Forrás: LYR

Eddig alapvetően pozitív visszajelzéseket kaptak az új süteményekkel és a magyaros napi menüvel kapcsolatban. A meglévő törzsvendégek között egyre több új látogató tér be, akik szeretnék megismerni az étterem frissített kínálatát.

Igyekszünk odafigyelni vendégeink igényeire és a visszajelzések alapján alakítani kínálatunkat

– mondta Sándor.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.