Most olvasott cikk
Csúnyán beszólt az állatvédőknek Pete Davidson, akit azért kritizáltak, mert kereskedésben vásárolt kiskutyát

Csúnyán beszólt az állatvédőknek Pete Davidson, akit azért kritizáltak, mert kereskedésben vásárolt kiskutyát

Pete Davidson, a népszerű amerikai humorista intézett néhány keresetlen szót a PETA állatvédő szervezethez. A szóhasználatot már megbánta, de továbbra is úgy gondolja, hogy jogosan védte magát és családját. Időközben pedig más szereplők is beszálltak az adok-kapokba.

Kicsit elmérgesedett a vita a Saturday Night Live (SNL) egykori humoristája és a PETA állatvédő szervezet között, miután Pete Davidson és barátnője, Chase Sui Wonders színésznő új kutyát vásároltak egy New York-i állatkereskedésben.

Az állatvédők azt nehezményezték, hogy Pete Davidson az örökbefogadás helyett egy állatkereskedésből vásárolta új kedvencét, miközben a menhelyeken számos kutya vár arra, hogy szerető otthonra találjon.

Emellett ezeket az állatkereskedéseket sokszor szaporító telepek látják el állatokkal, ahol borzalmas körülmények között tartják a kutyákat. Emiatt 2024-től Kaliforniához, Marylandhez és Illinois-hoz hasonlóan New York államban is megtiltják az állatkereskedéseknek, hogy kutyakölyköket árusítsanak.

Mivel a menhelyek New Yorkban és az egész országban tele vannak gazdátlan kutyákkal, a PETA reméli, hogy Pete a jövőben vásárlás helyett adoptál majd

nyilatkozta Daphna Nachminovitch a PETA állatkínzásokkal foglalkozó alelnöke a TMZ-nek, miután az üzlet egyik dolgozója által készített videó kikerült az internetre.

A reakcióban nem volt köszönet

Pete válasza a nyilvános dorgálásra nem volt túl kedélyes. A színész felkutatta Daphna munkahelyi telefonszámát és egy elég indulatos hangüzenetben adta tudtára, mennyire nem örül a kioktatásnak.

„Hello, Pete Davidson vagyok. Ez az üzenet Daphnának szól. Nagyon köszi, hogy nyilvánosan kommentelted, hogy a kutyát nem örökbe fogadtam. Csak szeretném, ha tudnád, hogy erősen allergiás vagyok a kutyaszőrre, szóval kifejezetten olyan fajtát akartam venni, amely hipoallergén. A cavapoo ilyen. És az anyukám kétéves kutyája egy héttel ezelőtt hunyt el, ami mindannyiunkat nagyon lesújtott, szóval kifejezetten ezt a fajtát kellett vásárolnom” – hallható a hangüzenetben.

A bemutatkozást és a körülmények tisztázását követően Pete azt javasolja Daphnának, hogy legyen kedves legközelebb tájékozódni, mielőtt nyilvánosan kritizál valakit, előkerül a „f*ck you” kifejezés is, valamint egy olyan szexuális javaslat, amiknek a lefordításától tartózkodnánk.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

TMZ (@tmz_tv) által megosztott bejegyzés

A hangüzenet kapcsán a TMZ megkereste Pete-et, aki elmondta, hogy nagyon régóta nem látta már az édesanyját és a testvérét így sírni, és egyébként is ideges volt amiatt, hogy a boltban lefilmezték, erre jött még rá a PETA nyilatkozata. Sajnálja, hogy olyan szavakat használt, de úgy érzi, hogy jogosan fejezte ki a véleményét.

„Ha Pete is végzett volna előzetes kutatásokat, akkor tudná, hogy nem létezik hipoallergén kutya, és hogy a menhelyen lévő kutyák legalább negyede fajtatiszta – reagált a PETA a vulgáris üzenetre.

Plakátokon áll ki Pete Davidson mellett egy PETA-ellenes szervezet

A Center for Organizational Research and Education (CORE) úgy gondolta, itt a remek alkalom, hogy beleszálljanak az állatvédőkbe, és július hetedikétől plakátokon kampányolnak a humorista mellett #PeteVsPETA és #TeamPete hashtagekkel. A plakátok a humoristához köthető BDE (big dick energy – nagyfarok-energia) szójátékra építenek, ami ebben az esetben Buy Dog Energy (kutyavásárlási energia).

A GreenPlanet cikkében a PETA reakcióját is olvashatjuk az ellenük irányuló plakátkampányról:

„Ez a támadás egy olyan cégtől származik, akiket az állatok kihasználására épült iparág pénzel, köztük a szaporítótelepek is. Nekik anyagi érdekük, hogy téves információkat terjesszenek a PETA mentőcsapatáról, ami nonstop készültségben van, hogy segítséget nyújtson a rászoruló állatoknak és térítésmentes eutanáziát végezzen azoknál a szenvedő, haldokló állatoknál, akiknek a gazdái nem tudják kifizetni az altatást. Nézzétek meg ezt a videót, ami betekintést nyújt abba, milyen munkát végzünk, és hogy segítünk az állatoknak” – nyilatkozta a PETA.

(Plant Based News)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.