Most olvasott cikk
Ismét megrendezik az Év Mentes Séfje versenyt

Ismét megrendezik az Év Mentes Séfje versenyt

2024-ben hatodik alkalommal rendezik meg az Év Mentes Séfje versenyt. A Csak a Mentes által indított megmérettetés célja, hogy felhívja a figyelmet az allergénmentes, egészséges táplálkozás fontosságára, valamint bemutassa, hogy allergénmentesen is lehet finoman és változatosan étkezni – a versenyen készített ételek és desszertek mindegyike glutén-, cukor-, tejmentes és vegán.

A Csak a Mentes Karácsonyi Fesztivál keretein belül december 10-én sajtótájékoztatón mutatkozott be a 2024-es Az Év Mentes Séfje verseny egyik új zsűritagja, Zsolnay Gergely séf, kertészmérnök, táplálkozástudományi szakértő, aki a 2023-as Az Év Mentes Séfje verseny profi kategóriájának győztese. Az eseményen Szinetár Dóra énekesnő, színésznő – aki a verseny háziasszonya is lesz – elkészítette kedvenc gluténmentes kenyerét, Hevesi Tamás énekes pedig végigkóstolta a mentesbejgli-kínálatot.

Az idei versenyen amatőr és profi kategóriában is lehet indulni. Az Év Mentes Séfje verseny döntőjét február 13-án rendezik meg, melyet elődöntők előznek meg mindkét kategóriában, a Metro Gasztroakadémián.

A jelentkezési határidő 2024. január 10., melyhez az ezen a linken található online űrlapot kell kitölteni, és teljesíteni a jelentkezés feltételeit. A Csak a Mentes Év Mentes Séfje egy évig viselheti a címet, és értékes nyeremények várják.

Sokszínű zsűri az Év mentes Séfje versenyen

Az ételeket profi szakemberekből álló zsűri pontozza és értékeli: Dr. Árvai Anita, a Veganeeta Home vegán étterem alapítója és tulajdonosa, Tanács Attila, a Mindenmentes Főzősuli alapítója, szakmai vezetője, mesterszakács, fejlesztőséf, többszörös Európa-, világ- és olimpiai bajnok, Stőhr Gréta egészséges életmódszakértő, Magyarország első és egyetlen növényi főzőműsorának háziasszonya, első vegán séf- és főzőiskolájának tulajdonosa, író, Zsolnay Gergely séf, kertészmérnök, táplálkozástudományi szakértő, a 2023-as Év Mentes Séfje verseny profi kategóriájának nyertese,  Steiner Kristóf író, újságíró és vegán séf, Molnár György, a Dobos C. József Iskola tanára. A verseny háziasszonya Szinetár Dóra énekesnő, színésznő lesz.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.