Ki szereti a palacsintát? (Ki nem?) Már többféle palacsinta receptem is van, de ez a legújabb, és szerintem az egyik legjobban sikerült. Remélem nektek is tetszeni és ízleni fog!
Olajmentes & vegán amerikai palacsinta
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
- 200 g tönkölybúza liszt
- 2 ek. almapüré
- 1 tk. sütőpor
- 1 tk. tojáshelyettesítő (opcionális)
- 1 érett banán
- 50 ml víz
- 200 ml bármilyen ízű növényi tej
Olajmentes & vegán amerikai palacsinta elkészítése:
- Egy mixerben keverjük össze a banánt és a tejet.
- Egy nagyobb tálban keverjük össze a többi hozzávalót.
- Adjuk hozzá a “banánshaket”. Egy viszonylag sűrű masszát fogunk kapni.
- Egy tapadássmentes serpenyőt felmelegítünk, majd egy evőkanállal kicsi palacsintákat formázunk.
- Nekem 4 db fér el a serpenyőben. Addig sütjük őket, amíg buborékok keletkeznek a palacsintán, majd átfordítjuk és aranybarnára sütjük őket.
- Csokiszósszal, lekvárral – vagy amivel szeretnétek – tálaljátok.
Megjegyzés:
Én sárkány gyümölcs pürével tálaltam, ezt online vettem.
A teff lisztet bioboltokban vagy online tudjátok megvenni pl. itt. Ez a liszt gluténmentes, de helyettesíthetitek bármilyen liszttel.
További receptek a Prove.hu-n
Yoli
Yoli vagyok, 4 éve Berlinben lakom. Ételfotósként, Bloggerként és Social Media Managerként dolgozom a földrajz tanulmányaim mellett. Majdnem 3 éve vagyok már vegán és egyik életem legjobb döntése volt! Célom, hogy minél több ember szemét és lelkét nyissam fel, hogy nyitottabb legyen a növényi táplálkozás felé.