Ki szereti a palacsintát? (Ki nem?) Már többféle palacsinta receptem is van, de ez a legújabb, és szerintem az egyik legjobban sikerült. Remélem nektek is tetszeni és ízleni fog!


Olajmentes & vegán amerikai palacsinta

Elkészítési idő: 30 perc


Hozzávalók:

  • 100 g teff liszt
  • 100 g tönköly búza liszt
  • 2 ek. alma püré
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 tk. tojás helyettesítő (opcionális)
  • 1 érett banán
  • 50 ml víz
  • 200 ml bármilyen ízű növényi tej

Olajmentes & vegán amerikai palacsinta elkészítése:

  1. Egy mixerben keverjük össze a banánt és a tejet. 
  2. Egy nagyobb tálban keverjük össze a többi hozzávalót. 
  3. Adjuk hozzá a “banánshaket”. Egy viszonylag sűrű masszát fogunk kapni.
  4. Egy tapadássmentes serpenyőt felmelegítünk, majd egy evőkanállal kicsi palacsintákat formázunk. 
  5. Nekem 4 db fér el a serpenyőben. Addig sütjük őket, amíg buborékok keletkeznek a palacsintán, majd átfordítjuk és aranybarnára sütjük őket.
  6. Csokiszósszal, lekvárral – vagy amivel szeretnétek – tálaljátok. 

Megjegyzés:

Én sárkány gyümölcs pürével tálaltam, ezt online vettem.

A teff lisztet bioboltokban vagy online tudjátok megvenni pl. itt. Ez a liszt gluténmentes, de helyettesíthetitek bármilyen liszttel.

Olajmentes & vegán amerikai palacsinta


További receptek a Prove.hu-n

prove receptek vegan glutenmentes növényi étrend

Yoli

Yoli

Vegán blogger
Yoli vagyok, 4 éve Berlinben lakom. Ételfotósként, Bloggerként és Social Media Managerként dolgozom a földrajz tanulmányaim mellett. Majdnem 3 éve vagyok már vegán és egyik életem legjobb döntése volt! Célom, hogy minél több ember szemét és lelkét nyissam fel, hogy nyitottabb legyen a növényi táplálkozás felé.

Írd le a véleményed!

Mindjárt kész vagy!

Ide fogjuk küldeni a napi útmutatókat, ezért kérlek pontos adatokat adj meg.