Hozzávalók:
- 2 közepes zellergumó
- 1 csésze csicseriborsó liszt
- 2 dl víz
- só, bors, pirospaprika ízlés szerint
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1-2 csipet cayenne bors
- ½ teáskanál kurkuma
- 1 teáskanál vegeta
- liszt és zsemlemorzsa
- 1 evőkanál élesztőpehely (opcionális)
- tökmag és napraforgómag
- kb. 1 dl napraforgóolaj vagy kókuszolaj
- 5-6 szem kisebb-közepes krumpli
- fél csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
- Egy lábasban kb. másfél liter vizet felteszünk forrni, egy másikban pedig kb. két-három litert. Amikor felforrnak, mindkettőbe fél csapott teáskanál sót teszünk.
- A zellert megpucoljuk, megmossuk, majd szeletekre vágjuk, és pár percre bedobjuk a lobogó vízbe (a kisebb lábasban), majd leszűrjük és hagyjuk kicsit hűlni.
- A krumplikat megpucoljuk, ízlés szerinti méretű kockákra vágjuk, és a nagyobb lábasban közepes lángon 15-20 perc alatt készre főzzük vagy pároljuk.
- A csicseriborsólisztből, vízből és fűszerekből híg, palacsintatészta sűrűségű masszát keverünk. Legjobban kézi habverővel lehet csomómentesre keverni.
- Egy tányérba lisztet öntünk, egy másikba a csicseriborsós massza kerül, a harmadikba pedig a sörélesztős, magvas panírmorzsa.
- A felszeletelt főtt zellert először a lisztbe mártjuk, utána a csicseris masszába, majd a magvas panirmorzsában is megforgatjuk.
- Közben kevés napraforgóolajat vagy kókuszolajat hevítünk egy serpenyőben (annyit, amennyi a zellereket legalább félig befedi).
- Ha az olaj már forró, a zellerszeletek mindkét oldalát pirosra sütjük benne, ez kb. két-két percet vesz igénybe.
- A krumplit tálaláskor apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.
Melinda
Anya vagyok, aki második gyermekével várandós, emellett ápolónő, sportimádó és 4 éve büszke vegán. Célom, hogy csodás ételeket és pozitív energiát adjak a világnak, hogy egy kicsit békésebb legyen a Föld mindenkinek.
❤️❤️❤️