Most olvasott cikk
Rántott zeller petrezselymes krumplival (vegán)

Rántott zeller petrezselymes krumplival (vegán)

Rántott zeller petrezselymes krumplival-min

Hozzávalók:

  • 2 közepes zellergumó
  • 1 csésze csicseriborsó liszt
  • 2 dl víz
  • só, bors, pirospaprika ízlés szerint
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1-2 csipet cayenne bors
  • ½ teáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál vegeta
  • liszt és zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál élesztőpehely (opcionális)
  • tökmag és napraforgómag
  • kb. 1 dl napraforgóolaj vagy kókuszolaj
  • 5-6 szem kisebb-közepes krumpli
  • fél csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:

  1. Egy lábasban kb. másfél liter vizet felteszünk forrni, egy másikban pedig kb. két-három litert. Amikor felforrnak, mindkettőbe fél csapott teáskanál sót teszünk.
  2. A zellert megpucoljuk, megmossuk, majd szeletekre vágjuk, és pár percre bedobjuk a lobogó vízbe (a kisebb lábasban), majd leszűrjük és hagyjuk kicsit hűlni.
  3. A krumplikat megpucoljuk, ízlés szerinti méretű kockákra vágjuk, és a nagyobb lábasban közepes lángon 15-20 perc alatt készre főzzük vagy pároljuk.
  4. A csicseriborsólisztből, vízből és fűszerekből híg, palacsintatészta sűrűségű masszát keverünk. Legjobban kézi habverővel lehet csomómentesre keverni.
  5. Egy tányérba lisztet öntünk, egy másikba a csicseriborsós massza kerül, a harmadikba pedig a sörélesztős, magvas panírmorzsa.
  6. A felszeletelt főtt zellert először a lisztbe mártjuk, utána a csicseris masszába, majd a magvas panirmorzsában is megforgatjuk.
  7. Közben kevés napraforgóolajat vagy kókuszolajat hevítünk egy serpenyőben (annyit, amennyi a zellereket legalább félig befedi).
  8. Ha az olaj már forró, a zellerszeletek mindkét oldalát pirosra sütjük benne, ez kb. két-két percet vesz igénybe.
  9. A krumplit tálaláskor apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.

Rántott zeller petrezselymes krumplival vegán recept-min

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.