Most olvasott cikk
Az Emirates légitársaságnál már 300 vegán ételből lehet válogatni

Az Emirates légitársaságnál már 300 vegán ételből lehet válogatni

Tovább bővíti vegán kínálatát az Emirates légitársaság

A megnövekedett igények miatt bővül az Emirates járatain elérhető vegán kínálat. A légitársaság gépein már most is 300 növényi alapú ételből válogathatnak az utasok.

Az Emirates légitársaság már 2022-ben is látta, hogy nem veheti félvállról, mit kínál a növényi alapú étrendet követő utasainak járatain. Ezért egy több millió dolláros befektetés keretében gondoskodtak egy frissített vegán kínálatról. Az új növényi menüt számos ízlelési és tesztelési körön keresztül tökéletesítették, és a First és Business Class utasainak kínálták. Némi ráncfelvarrást kapott azért az Economy Class kínálata is a beruházás keretén belül.

A dubaji székhelyű légitársaság már a ’90-es évek óta szolgál fel növényi alapú ételeket a repülőgépein. Ezt eleinte „csak” vallási és kulturális szempontok miatt tették. A nagy sikerre való tekintettel azonban 2022-re 180-nál is több fogás szerepelt már vegán kínálatukban.

Most pedig még ennél is magasabbra tették a lécet. A cég jelenleg összesen 300 növényi alapú étellel dolgozik járatain, az év során azonban tovább bővül a paletta – számolt be a Vegan Food & Living. A döntés gazdaságilag is teljes mértékben indokolt, jócskán megugrott ugyanis az Emirates járatain a vegán ételek iránti igény.

Tavaly több mint 450 ezer adag növényi alapú fogást szolgáltak fel a 2022-ben regisztrált 280 ezer után. Ráadásul nem pusztán az utasok részéről tapasztal növekvő keresletet ezekre az ételekre a légitársaság, a személyzet soraiban is egyre többen szavaznak a kegyetlenségmentes kosztra.

A növekedés részben természetesen az utasszám emelkedésére is visszavezethető. Az Emirates azonban leszögezte, egyes régiók esetében a vegán fogyasztás növekedése meghaladta az utasforgalom bővülésének mértékét. Idesorolható például Afrika, Délkelet-Ázsia és a Közel-Kelet is.

Sok légitársaságnál szegényes a vegán kínálat

Az Emirates vagy éppen a Korean Air Dél-Koreából induló vegán utasai biztosak lehetnek abban, hogy biztosítanak nekik növényi alapú ételt a repülőn. Sok esetben azonban jobban járunk az előre csomagolással, ha növényi étrendet követve készülünk a hosszabb légi utazásra.

Jobban járt volna, ha így tesz Miriam Porter ismert utazóblogger is, aki az Air Canada Torontóból Frankfurt felé tartó járatán csak egy üveg ásványvizet kapott vegán menü gyanánt. A tízórás utat végül úgy vészelte át, hogy az egyik utaskísérő kicsempészett neki némi gyümölcsöt és egy zsemlét az első osztályról.

De a Japan Airlines is feliratkozott a vegán feketelistára azzal, hogy Jakartából Indonéziába tartó járatán egyetlen banánt és egy pár evőpálcikát tettek le a vegán ételt kérő utas elé.

Ma felszállás előtt a légiutas-kísérő megerősítette, hogy vegán menüt rendeltem. Azt mondta, a reggelim egy banán lesz. Ezt én félreértettem, azt hittem, banán is lesz benne. Mikor felszállás után megkaptam a banánt, úgy gondoltam, ez egy kissé gyengécske előétel, végül azonban kiderült, hogy ez az egész menü

– mondta az érintett utas. Később hozzátette, a banán után felszolgáltak neki egy „enyhén fűszerezett tál spagettit” is, de a banán vitte a prímet.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.