Most olvasott cikk
Újabb légitársaság voksolt a vegán menüre

Újabb légitársaság voksolt a vegán menüre

Márciusban már a Korean Air járatain is választható vegán menü. A növényi étrendet követő utasok több lehetőséggel számolhatnak, de csak abban az esetben, ha Dél-Koreából induló járattal repülnek.

A Korean Air járataival utazók ebben a hónapban már vegán menüt is választhatnak. A légitársaság „koreai stílusú” növényi eredetű ételeket kínál utasainak, amelyeket a Dél-Koreából induló járataikon lehet kérni, 24 órával az indulás előtt jelezve az igényt.

A cég közleményében azt írta:

az új koreai vegán ételeket a hagyományos konyha ihlette, számos friss zöldség és szezonális alapanyag felhasználásával készülnek, így az utasok természetes ízekkel teli, étvágygerjesztő ételeket fogyaszthatnak.

A vegán utasok a következő lehetőségekből válogathatnak:

  • párolt árpás rizs bojtorjánnal,
  • sült shiitake gomba,
  • mungóbabzselés saláta és
  • sült tofu szilvamártással.

Az üzleti és első osztályon utazók ezeken felül kérhetnek még ginkós-diós zabkását és sült jamgyökeret szójapasztával is.

Hasonlóképpen próbál a vegán utasok kedvére tenni az Emirates is. A légitársaság a 90-es évek óta kínál vegán ételeket járatain, ráadásul – állításuk szerint – több elégedettségi felmérés alapján is ők lettek a növényi alapú étrendet követő utasok kedvenc légitársasága. A vállalat egyébként korábban arról számolt be, hogy tavaly 154 százalékkal több vegán ételt szolgáltak fel, mint 2021-ben, vagyis több mint 280 ezer adagot.

Banán evőpálcikával és egy üveg ásványvíz

A vegánok sok esetben negatív tapasztalatokkal gazdagodnak, ha utazásaik során vegán menüt igényelnek. Egy alkalommal például Miriam Porter ismert utazó blogger az Air Canada Torontóból Frankfurt felé tartó járatán csak egy üveg ásványvizet kapott vegán menü gyanánt. A tízórás utat végül úgy vészelte át, hogy az egyik utaskísérő kicsempészett neki némi gyümölcsöt és egy zsemlét az első osztályról.

A közelmúltban pedig a Japan Airlines is feliratkozott a vegán feketelistára azzal, hogy Jakartából Indonéziába tartó járatán egyetlen banánt és egy pár evőpálcikát tettek le a vegán ételt kérő utas elé.

Ma felszállás előtt a légiutas-kísérő megerősítette, hogy vegán menüt rendeltem. Azt mondta, a reggelim egy banán lesz. Ezt én félreértettem, azt hittem, banán is lesz benne. Mikor felszállás után megkaptam a banánt, úgy gondoltam, ez egy kissé gyengécske előétel, végül azonban kiderült, hogy ez az egész menü

– mondta az érintett utas. Később hozzátette, a banán után felszolgáltak neki egy „enyhén fűszerezett tál spagettit” is, de a banán vitte a prímet.

Azoknak a vegán utasoknak, akik nem akarnak így járni az Air Canada vagy a Japan Airlines gépein, érdemes előre felkészülniük a hosszabb utakra. Ehhez tippeket és ötleket ebből a cikkünkből lehet meríteni.

(Vegan Food&Living)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.