Most olvasott cikk
Az Emirates légitársaság hatalmas összegeket fektet a vegán menük továbbfejlesztésébe

Az Emirates légitársaság hatalmas összegeket fektet a vegán menük továbbfejlesztésébe

Emirates

Vegánként a repülőutak még mindig elég sok fejfájást jelenthetnek, hiszen sok légitársaság nem kínál vegán – csak vegetáriánus – fogásokat, akiknél pedig létezik az opció, ott nem biztos, hogy ehető az étel.

Nekem az Air Canada-val volt egy elég kellemetlen élményem néhány héttel ezelőtt. A muffinról képtelenség volt leszedni a papírt, a gyümölcssaláta és a quinoás akármi pedig szó szerint fagyott volt, amikor elém rakták. Nem voltam boldog.

Az Emirates járatain viszont minden bizonnyal kevésbé lett volna kínszenvedés a 8 órás repülőút, a cég ugyanis a ’90-es évek óta kínál vegán ételeket járatain, ráadásul állításuk szerint több elégedettségi felmérés alapján is ők lettek a növényi alapú étrendet követő utasok kedvenc légitársasága.

Az új, több millió dolláros befektetés egy gondosan összeállított, számos ízlelési és tesztelési körön túljutott menüt fog eredményezni, amit First és Business Class-on élvezhetnek az utasok, de az Economy Class kínálata is kapott némi ráncfelvarrást.

A befektetés célja, hogy megfelelően kielégíthessék az egészséges, környezettudatos és a növényi táplálkozás iránti egyre gyorsabban növekvő fogyasztói igényeket. Szeretnék, ha az általuk nyújtott élmény új mércét jelentene a repülőutakon való növényi étkezések kategóriájában. A légitársaság eleinte vallási és kulturális szempontok miatt szolgált fel vegán ételeket, de a nagy sikerre való tekintettel mára 180-nál is több vegán fogás szerepel kínálatukban.

A megújult vegán menük többéves munka eredményei

A Dubaji nemzetközi repülőtéren található Emirates Flight Catering a világ legnagyobb repülőjárat-catering cége. A 11.000 alkalmazottat és 69 séfet foglalkoztató konyha naponta 225.000 adag ételt készít a járatokra.

Az új fogások kidolgozásánál az egyes nemzetközi konyhák specialistáinak szakértelme nagyban hozzájárult, hogy a menüben helyet kapott ételek minden kulturális igényt kielégítsenek. A végső döntéseket vegán és nem vegán szakácsok kóstolásait követően hozták meg, így több nézőpontból tudták értékelni az elkészült ételeket.

Az Emirates igyekszik előtérbe helyezni a fenntarthatóságot is, ezáltal a vegán fogások nemcsak egészségesebb, de környezettudatosabb választást is jelentenek. Jellemzően helyi termelőktől szerzik majd be az alapanyagokat, illetve számos zöldség a Bustanica-ból, a világ legnagyobb függőleges, hidroponikus farmjáról származik majd, ami Dubajban üzemel.

Az elképesztő mezőgazdasági létesítmény többek közt az Emirates Flight Catering üzleti vállalkozása, ami éves szinten 1 millió kg leveles zöldséget állít elő. A létesítmény munkáját a legfejlettebb tanulási algoritmusokat alkalmazó mesterséges intelligencia mellett számos tudós és kutató segíti. Az itt előállított növények mentesek mindenféle rovarirtótól, gyomirtótól és vegyszertől. A tervek szerint idővel számos más zöldség is terem majd a 30.000 négyzetméteres épület falai között.

(Travel Daily Media)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.