Most olvasott cikk
Újabb kutatás bizonyítja a vegán kutyatápok jótékony hatásait

Újabb kutatás bizonyítja a vegán kutyatápok jótékony hatásait

vegán kutyatápok

A megkérdezettek túlnyomó többsége pozitív változásokról számolt be az Omni vegán kutyatápok gyártójának friss felmérésében.

Az angol Omni cég által kezdeményezett, szakmai lektoráláson is átesett tanulmány alapján a teljes értékű, tápanyagok szempontjából kiegyensúlyozott, vegán kutyatápok sokkal egészségesebbek a kutyák számára, mint az állati eredetű hozzávalókat is tartalmazó készítmények.

„Az embereknek és a kutyáknak azért van ilyen szoros kapcsolata, mert egymás mellett fejlődtünk évezredeken keresztül. Vagyis a kutyák az emberek ételeit ették és kunyeráltak maradékért az asztaloknál, mióta világ a világ. A tudomány pedig bebizonyította, hogy a vegán kutyatápok tökéletesen pótolják a szükséges a tápanyagokat” – olvasható az Omni weboldalán.

A cég a napokban megjelentetett egy tanulmányt, amely 100 vásárlójuk tapasztalatait vette alapul az eredmények megállapításához, és amelyből kiderült, hogy a válaszolók statisztikailag szignifikáns javulást észleltek számos területen.

A vegán táp pozitívan befolyásolta többek között a kutyák székletének rendszerességét és állagát, növelte az aktivitási szintet, enyhítette a korpásodást, a vakarózást és a bőr kipirosodását, és az állatoknak fényesebb lett a szőre.

A tanulmány egy nagyon értékes hozzájárulás azokhoz a tudományos bizonyítékokhoz, amelyek a vegán kutyatápok előnyeiről szólnak

– fejezte ki elégedettségét Shiv Sivakumar, az Omni társalapítója és tulajdonosa.

A megkérdezett 100 gazda állatainak háromnegyede húsos, vagy egyéb állati hozzávalókat tartalmazó tápot fogyasztott a váltás előtt, ezért különösen jelentősek az általuk megfigyelt javulások.

A tanulmányt végzők természetesen nagyon örülnek az eredményeknek, de hangsúlyozzák, hogy további klinikai vizsgálatok szükségesek ahhoz, hogy a teljes értékű és minden szempontból kielégítő vegán kutyatápok előnyeivel kapcsolatban teljes képet kaphassunk.

„Ez az első alkalom, hogy egészségügyi javulást dokumentáltak az általunk gyártott vegán kutyatápok kapcsán és elképesztően boldogok vagyunk az eredmény miatt” – örvendezett Sivakuma.

A tudományos eredmények nem hagynak kétséget

Háziállataink egészségére talán még a sajátunknál is jobban figyelünk, hiszen teljes mértékben tőlünk függ, mi kerülj a táljukba. Az egyre gyarapodó tudományos eredmények pedig azt mondják, a vegán kutyatápokkal tudjuk leginkább támogatni négylábú családtagjaink fizikai és mentális egészségi állapotát.

Fontos azonban, hogy ne magunk próbáljuk a vasárnapi zöldségleves maradékából vagy a tegnapi borsófőzelékből összeállítani az általunk megfelelőnek gondolt növényi menüt. Ezt minden esetben bízzuk a kutyaeledelt gyártó cégekre, akik megfelelő szakmai háttérrel rendelkeznek ahhoz, hogy kedvenceinket minden szempontból kielégítő – ráadásul környezeti terhelés szempontjából is sokkal kedvezőbb – vegán eledellel kényeztethessük.

(Vegconomist)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.