Vegán reggeliVeganuár receptek

Vegán zabkása recept

Vegán zabkása

Hozzávalók:

  • 1/3 bögre zabpehely
  • 100 ml kókusztej vagy más növényi tej
  • 100 ml víz
  • 1 banán, szeletekre vágva
  • 1 evőkanál mogyoró- vagy mandulavaj
  • mandula, tökmag, mazsola ízlés szerint
  • juhar- vagy agavészirup (opcionális)

Elkészítés:

  1. Tegyük a zabpelyhet egy lábasba a vízzel, a kókusztejjel és a banánszeletek felével, és közepes lángon főzzük addig, amíg a folyadék nagy részét felszívja.
  2. Ekkor keverjük bele a magvajat, és ezzel is főzzük még 1-2 percig, amíg krémes nem lesz.
  3. Tálaljuk pirított magvakkal, mazsolával és a maradék szeletelt banánnal, vagy bármilyen más, általunk kedvelt gyümölccsel. Ha édesebben szeretjük, keverhetünk bele kevés juhar- vagy agavészirupot.

Vegán zabkása recept

Prove.hu
Melinda
Anya vagyok, aki második gyermekével várandós, emellett ápolónő, sportimádó és 4 éve büszke vegán. Célom, hogy csodás ételeket és pozitív energiát adjak a világnak, hogy egy kicsit békésebb legyen a Föld mindenkinek.

Írd le a véleményed!

Mindjárt kész vagy!

Ide fogjuk küldeni a napi útmutatókat, ezért kérlek pontos adatokat adj meg.