Most olvasott cikk
Vegán zabkása recept

Vegán zabkása recept

Vegán zabkása

Hozzávalók:

  • 1/3 bögre zabpehely
  • 100 ml kókusztej vagy más növényi tej
  • 100 ml víz
  • 1 banán, szeletekre vágva
  • 1 evőkanál mogyoró- vagy mandulavaj
  • mandula, tökmag, mazsola ízlés szerint
  • juhar- vagy agavészirup (opcionális)

Elkészítés:

  1. Tegyük a zabpelyhet egy lábasba a vízzel, a kókusztejjel és a banánszeletek felével, és közepes lángon főzzük addig, amíg a folyadék nagy részét felszívja.
  2. Ekkor keverjük bele a magvajat, és ezzel is főzzük még 1-2 percig, amíg krémes nem lesz.
  3. Tálaljuk pirított magvakkal, mazsolával és a maradék szeletelt banánnal, vagy bármilyen más, általunk kedvelt gyümölccsel. Ha édesebben szeretjük, keverhetünk bele kevés juhar- vagy agavészirupot.

Vegán zabkása recept

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.