Hozzávalók:
- 1/3 bögre zabpehely
- 100 ml kókusztej vagy más növényi tej
- 100 ml víz
- 1 banán, szeletekre vágva
- 1 evőkanál mogyoró- vagy mandulavaj
- mandula, tökmag, mazsola ízlés szerint
- juhar- vagy agavészirup (opcionális)
Elkészítés:
- Tegyük a zabpelyhet egy lábasba a vízzel, a kókusztejjel és a banánszeletek felével, és közepes lángon főzzük addig, amíg a folyadék nagy részét felszívja.
- Ekkor keverjük bele a magvajat, és ezzel is főzzük még 1-2 percig, amíg krémes nem lesz.
- Tálaljuk pirított magvakkal, mazsolával és a maradék szeletelt banánnal, vagy bármilyen más, általunk kedvelt gyümölccsel. Ha édesebben szeretjük, keverhetünk bele kevés juhar- vagy agavészirupot.
Melinda
Anya vagyok, aki második gyermekével várandós, emellett ápolónő, sportimádó és 4 éve büszke vegán. Célom, hogy csodás ételeket és pozitív energiát adjak a világnak, hogy egy kicsit békésebb legyen a Föld mindenkinek.