Hozzávalók:

  • 1 fej hagyma, apróra kockázva
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 db cukkini
  • fokhagyma granulátum, oreganó, bazsalikom, só, bors, chili, cayenne bors ízlés szerint
  • ½ csésze vöröslencse
  • ½ csésze mungóbab (elhagyható, akkor több lencsét használj)
  • 1 konzerv hámozott, darabolt paradicsom
  • cukor
  • 1 konzerv vörösbab

Elkészítés:

  1. A hagymát alacsony lángon, kevés olajon 8-10 perc alatt megdinszteljük, a fokhagymákat az utolsó 2-3 percben hozzáadva.
  2. Hozzáadjuk a felkockázott cukkinit és a fűszereket, összekeverjük.
  3. Ezután rögtön jöhet bele a vöröslencse és a mungóbab (ez utóbbi opcionális).
  4. Egy gyors keverés után hozzáadjuk a hámozott paradicsomot, kevés vizet, egy csipet cukrot, majd alacsony-közepes lángon kb. 10 perc alatt összefőzzük.
  5. A végén megy bele a vörösbab, kicsit ezzel is összemelegítjük, majd tálaljuk.
  6. Főzhetünk mellé bulgurt, rizst, kuszkuszt vagy más gabonafélét. Petrezselyemzölddel díszítjük.

Cukkinis babos vöröslencse vegán recept

Melinda
Anya vagyok, aki második gyermekével várandós, emellett ápolónő, sportimádó és 4 éve büszke vegán. Célom, hogy csodás ételeket és pozitív energiát adjak a világnak, hogy egy kicsit békésebb legyen a Föld mindenkinek.

Írd le a véleményed!