Hozzávalók:
- 1 fej hagyma, apróra kockázva
- 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 db cukkini
- fokhagyma granulátum, oreganó, bazsalikom, só, bors, chili, cayenne bors ízlés szerint
- ½ csésze vörös lencse
- ½ csésze mungóbab (elhagyható, akkor több lencsét használj)
- 1 konzerv hámozott, darabolt paradicsom
- cukor
- 1 konzerv vörösbab
Elkészítés:
- A hagymát alacsony lángon, kevés olajon 8-10 perc alatt megdinszteljük, a fokhagymákat az utolsó 2-3 percben hozzáadva.
- Hozzáadjuk a felkockázott cukkinit és a fűszereket, összekeverjük.
- Ezután rögtön jöhet bele a vörös lencse és a mungóbab (ez utóbbi opcionális).
- Egy gyors keverés után hozzáadjuk a hámozott paradicsomot, kevés vizet, egy csipet cukrot, majd alacsony-közepes lángon kb. 10 perc alatt összefőzzük.
- A végén megy bele a vörösbab, kicsit ezzel is összemelegítjük, majd tálaljuk.
- Főzhetünk mellé bulgurt, rizst, kuszkuszt vagy más gabonafélét. Petrezselyemzölddel díszítjük.
Melinda
Anya vagyok, aki második gyermekével várandós, emellett ápolónő, sportimádó és 4 éve büszke vegán. Célom, hogy csodás ételeket és pozitív energiát adjak a világnak, hogy egy kicsit békésebb legyen a Föld mindenkinek.