Cukkinis-babos vöröslencse-ragu (vegán)

Cukkinis babos vöröslencse-min

Hozzávalók:

  • 1 fej hagyma, apróra kockázva
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 db cukkini
  • fokhagyma granulátum, oreganó, bazsalikom, só, bors, chili, cayenne bors ízlés szerint
  • ½ csésze vörös lencse
  • ½ csésze mungóbab (elhagyható, akkor több lencsét használj)
  • 1 konzerv hámozott, darabolt paradicsom
  • cukor
  • 1 konzerv vörösbab

Elkészítés:

  1. A hagymát alacsony lángon, kevés olajon 8-10 perc alatt megdinszteljük, a fokhagymákat az utolsó 2-3 percben hozzáadva.
  2. Hozzáadjuk a felkockázott cukkinit és a fűszereket, összekeverjük.
  3. Ezután rögtön jöhet bele a vörös lencse és a mungóbab (ez utóbbi opcionális).
  4. Egy gyors keverés után hozzáadjuk a hámozott paradicsomot, kevés vizet, egy csipet cukrot, majd alacsony-közepes lángon kb. 10 perc alatt összefőzzük.
  5. A végén megy bele a vörösbab, kicsit ezzel is összemelegítjük, majd tálaljuk.
  6. Főzhetünk mellé bulgurt, rizst, kuszkuszt vagy más gabonafélét. Petrezselyemzölddel díszítjük.

Cukkinis babos vöröslencse vegán recept

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.