Vegán rántotta recept

Vegán rántotta recept

Hozzávalók:

  • 1 tömb kemény tofu (natúr vagy füstölt), morzsolva
  • 1 kisebb hagyma, apróra kockázva
  • 1-2 gerezd fokhagyma felaprítva
  • ½ kaliforniai paprika vagy kápiapaprika, kockázva
  • olívaolaj
  • só, bors, cayenne bors ízlés szerint
  • 1-2 csipet fekete só (ettől lesz az eredeti rántottára hasonlító íze);
  • ½ teáskanál kurkuma;
  • 2-3 evőkanál sörélesztő pehely (opcionális, de nagyon ajánlott)

Tipp: Adható hozzá borsó, aprított gomba, paradicsom, zöldek, mint például fodros kel vagy, spenót.

Elkészítés:

  1. Serpenyőben alacsony lángon, 8-10 perc alatt megdinszteljük a felaprított hagymát, 3-4 perc után hozzáadva a fokhagymát és a felaprított paprikát. Ha használunk gombát, azt a paprikával együtt tesszük bele.
  2. Itt jöhet hozzá a többi zöldség (opcionális) – kivéve a zöldeket, mert azt a végén tesszük hozzá -, és ezekkel is pirítjuk pár percig.
  3. Ekkor jön rá a morzsolt tofu, a fűszerek (kivéve a fekete sót), és ha úgy látjuk, egy kevés vizet is adhatunk hozzá, hogy szaftosabb legyen.
  4. Közepes lángon főzzük 5 percig, a sörélesztőpelyhet az utolsó 1-2 percben adjuk hozzá. Melegen tálaljuk. A feketesót csak tálaláskor keverjük hozzá, mert melegítésre elillan az íze.

 

 

Vegán tofurántotta

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.