Hozzávalók:
- 1 tömb kemény tofu (natúr vagy füstölt), morzsolva
- 1 kisebb hagyma, apróra kockázva
- 1-2 gerezd fokhagyma felaprítva
- ½ kaliforniai paprika vagy kápiapaprika, kockázva
- olívaolaj
- só, bors, cayenne bors ízlés szerint
- 1-2 csipet fekete só (ettől lesz az eredeti rántottára hasonlító íze);
- ½ teáskanál kurkuma;
- 2-3 evőkanál sörélesztő pehely (opcionális, de nagyon ajánlott)
Tipp: Adható hozzá borsó, aprított gomba, paradicsom, zöldek, mint például fodros kel vagy, spenót.
Elkészítés:
- Serpenyőben alacsony lángon, 8-10 perc alatt megdinszteljük a felaprított hagymát, 3-4 perc után hozzáadva a fokhagymát és a felaprított paprikát. Ha használunk gombát, azt a paprikával együtt tesszük bele.
- Itt jöhet hozzá a többi zöldség (opcionális) – kivéve a zöldeket, mert azt a végén tesszük hozzá -, és ezekkel is pirítjuk pár percig.
- Ekkor jön rá a morzsolt tofu, a fűszerek (kivéve a fekete sót), és ha úgy látjuk, egy kevés vizet is adhatunk hozzá, hogy szaftosabb legyen.
- Közepes lángon főzzük 5 percig, a sörélesztőpelyhet az utolsó 1-2 percben adjuk hozzá. Melegen tálaljuk. A feketesót csak tálaláskor keverjük hozzá, mert melegítésre elillan az íze.
Melinda
Anya vagyok, aki második gyermekével várandós, emellett ápolónő, sportimádó és 4 éve büszke vegán. Célom, hogy csodás ételeket és pozitív energiát adjak a világnak, hogy egy kicsit békésebb legyen a Föld mindenkinek.