Hozzávalók:
- ½ csésze meggy
- ½ csésze áfonya
- ½ csésze ribizli
- ½ csésze málna
- kb 3-5 evőkanál cukor
- 1 csésze növényi tej
- egy csipet szegfűszeg
- egy csipet fahéj
- só
- 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős, nem instant)
Elkészítés:
- A növényi tejben simára keverjük a pudingport.
- A gyümölcsöket egy lábasba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Közepes lángon főzzük pár percig, amíg a gyümölcsök megpuhulnak.
- Hozzáadjuk a fűszereket, a cukrot, a sót, majd félrehúzzuk és botmixerrel simára turmixoljuk a levest.
- Visszatesszük a gázra, és hozzáadjuk a tejben feloldott pudingport. Pár percig főzzük.
- Tálaláskor ízlés szerint díszíthetjük gyümölccsel.
Melinda
Anya vagyok, aki második gyermekével várandós, emellett ápolónő, sportimádó és 4 éve büszke vegán. Célom, hogy csodás ételeket és pozitív energiát adjak a világnak, hogy egy kicsit békésebb legyen a Föld mindenkinek.