Most olvasott cikk
Frissítő gyümölcsleves (vegán)

Frissítő gyümölcsleves (vegán)

Vegán gyümölcsleves-min

Hozzávalók:

  • ½ csésze meggy
  • ½ csésze áfonya
  • ½ csésze ribizli
  • ½ csésze málna
  • kb 3-5 evőkanál cukor
  • 1 csésze növényi tej
  • egy csipet szegfűszeg
  • egy csipet fahéj
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős, nem instant)

Elkészítés:

  1. A növényi tejben simára keverjük a pudingport.
  2. A gyümölcsöket egy lábasba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Közepes lángon főzzük pár percig, amíg a gyümölcsök megpuhulnak.
  3. Hozzáadjuk a fűszereket, a cukrot, a sót, majd félrehúzzuk és botmixerrel simára turmixoljuk a levest.
  4. Visszatesszük a gázra, és hozzáadjuk a tejben feloldott pudingport. Pár percig főzzük.
  5. Tálaláskor ízlés szerint díszíthetjük gyümölccsel.

gyümölcsleves

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.

Szűrők

Elkészítési idő

Elkészítési idő

Recept típusa

Recept típusa filter

Konyha

Konyha filter

Allergén

Allergének