Most olvasott cikk
Szejtános Buddha-tál (vegán)

Szejtános Buddha-tál (vegán)

Szerelem Buddha-tál-min

Szejtán hozzávalói:

  • 20 dkg búzasikér
  • 5 dkg liszt (hogy ne legyen gumis, rágós)
  • 5 dkg darált dió
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál oregánó
  • 1 kávéskanál fokhagymapor
  • 1 csapott mokkáskanál szódabikarbóna
  • 4 dl víz
  • a főzővízhez 2 evőkanál szójaszósz

Elkészítés:

  1. A búzasikérhez hozzáadjuk a lisztet, a diót és a fűszereket, majd a főzővizet feltesszük forrni, amibe belekeverjük a két evőkanál szójaszószt.
  2. Összekeverjük a búzasikéres mixet a 4 dl vízzel, az így kapott gombócot 5-6 percig kézzel gyúrjuk, majd 20 percig pihentetjük.
  3. Az idő letelte után egészben főzzük a masszát kb. 10 percig.
  4. Kivesszük a vízből és szeletekre vágjuk, majd tovább főzzük 45 percig.
  5. Jól kinyomkodjuk, majd ízlés szerint kevés szójaszósz és zúzott fokhagyma hozzáadásával serpenyőben kevés olajon, közepes lángon kb 10 percet pirítjuk, figyelve, hogy a szeletek mindkét oldala átpiruljon. A fokhagymát csak 6-7 perc pirítás után adjuk hozzá, mert könnyen megég.
  6. A natúr szejtán további felhasználása a húshoz hasonló. Pácolhatjuk, piríthatjuk szeletekre, vagy csíkokra vágva.

Pirított csicseriborsó:

  • egy csésze főtt csicseriborsó
  • 2 evőkanál olaj
  • 1/2 teáskanál fokhagymapor
  • 1/2 teáskanál füstölt paprika
  • só, bors, cayenne bors

Elkészítés:

  1. A leszűrt és átmosott csicseriborsóról a nedvességet konyharuhával vagy papírtörlővel felitatjuk, összekeverjük a fűszerekkel és az olajjal, és közepes lángon serpenyőben pirulásig sütjük.

A rizshez:

  1. Fél csésze barna rizst alaposan átmosunk, majd 3 csésze forrásban lévő vízben, egy csipet sóval fél óra alatt közepes lángon megfőzzük. Ha fél óra után marad rajta víz, leöntjük, majd elzárva még 10 percig fedő alatt pároljuk.

Az elkészült szejtánt tálaljuk a barna rizzsel, a pirított csicseriborsóval, esetleg avokádóval, salátával, répacsíkokkal vagy más zöldségekkel. Meglocsoljuk az egészet citromlével.

Szerelem Buddha-tál vegán

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.