Most olvasott cikk
Vegán chorizo piláf

Vegán chorizo piláf

A chorizo piláf egy igazán friss, mediterrán fogás, aminek egyik fő összetevője a chorizo, ami egy spanyol kolbászfajta. Mi ezt vegán módon gabonakolbásszal készítjük el, aminek a receptjét itt találod. Ráadásul a chorizo piláf elkészítése nem igényel sok időt vagy fáradozást.

Hozzávalók:

  • 250 g vegán kolbász karikázva
  • 1 bögre basmati rizs
  • 1 fej hagyma aprítva
  • 4 gerezd fokhagyma zúzva
  • 400 g kockázott paradicsom (konzerv)
  • 600 ml zöldségalaplé/víz
  • 1 biocitrom reszelve
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál füstölt fűszerpaprika
  • 2 babérlevél
  • ½ teáskanál őrölt római kömény
  • ½ teáskanál őrölt chili
  • egy csokor friss petrezselyem aprítva

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb serpenyőben vagy edényben (aminek van teteje) hevíts fel egy evőkanál olajat és közepes lángon pirítsd a hagymát 8-10 percig.
  2. Egy másik serpenyőben párhuzamosan szintén hevíts egy evőkanál olajat és közepes lángon pirítsd aranybarnára a gabonakolbász karikákat.
  3. Ha kész a gabonakolbász, add hozzá a hagymához és ekkor mehet hozzá a zúzott fokhagyma, a reszelt citromhéj és füstölt pirospaprika is.
  4. 1-2 perc múlva jöhet hozzá a kockázott paradicsom, majd 2-3 perc elteltével add hozzá a rizst, a zöldségalaplevet, a római köményt, az őrölt chilit és a babérlevelet.
  5. Alaposan keverd el és amint felforrt, vedd a lángot alacsonyra, fedd le és főzd negyedórán keresztül (néha ellenőrizd keveréssel, hogy nem ragadt-e le).
  6. A láng elzárása után hagyd újabb negyedóráig lefedve, majd keverd hozzá a petrezselymet és tálaláskor ízesítsd friss citrom levével.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.