Vegán reggeliVeganuár receptek

Mogyoróvajas-lekváros-banános szendvics (vegán)

Vegán PBJ szendvics© Prove.hu

Ez a furcsaság a húgom “éjféli nasi”-mániájának eredménye: az amerikai mogyoróvajas-lekváros szendvics és a valamivel egészségesebb mogyoróvajas-banános pirítós szörnyszülött gyermeke.

Én inkább reggelinek preferálom, mert ha édesszájú kedvemben ébredek, de a lekváros pirítós valahogy nem elégséges, néha jól esik, hogy a palacsintával ellentétben nem kell hozzá fél órát a tűzhely felett állni.

Sőt, ha teljes kiőrlésű kenyérből készíted, akkor meglepő módon egészen egészséges szendvicsről van szó, a lekvár cukortartalmától eltekintve.

Hozzávalók

egy szendvicshez

  • két szelet kenyér
  • mogyoróvaj
  • a kedvenc lekvárod
  • fél banán
  • margarin
Vegán mogyoróvajas-lekváros-banános szendvics reggelire
© Prove.hu

Elkészítés

  1. Az egyik kenyér belső oldalát jó vastagon kend meg mogyoróvajjal, a másikat pedig lekvárral.
  2.  Szeleteld fel a banánt és helyezd a mogyoróvajas oldalra, a lekváros szeletet pedig borítsd rá.
  3. A külső oldalakat kend meg vékonyan margarinnal, és vagy serpenyőn alacsony lángon, vagy szendvicssütőben süsd aranybarnára.
Flóra

Flóra

Publicista
Amikor gyerekként megértettem, hogy a hús ára egy élet elvétele, nem tudtam elképzelni, miért esszük egy emberként mégis; hogy az élet szeretete, az együttérzés, a közös társadalmi értékeink miért nem terjednek ki arra a néhány állatfajra, akik nap mint nap az asztalunkra kerülnek. Így lettem vegetáriánus, néhány évvel később pedig vegán. A téma azóta is foglalkoztat - ami leginkább leköt, az a veganizmus, a feminizmus és a környezetvédelem közös szociológiai háttere.

Írd le a véleményed!

Szünet.

A Veganuár 2020 lezárult. 
Térj vissza néhány hét múlva, hogy elsőként regisztrálj
a 2021-es kihívásra.