Ez a furcsaság a húgom “éjféli nasi”-mániájának eredménye: az amerikai mogyoróvajas-lekváros szendvics és a valamivel egészségesebb mogyoróvajas-banános pirítós szörnyszülött gyermeke.
Én inkább reggelinek preferálom, mert ha édesszájú kedvemben ébredek, de a lekváros pirítós valahogy nem elégséges, néha jól esik, hogy a palacsintával ellentétben nem kell hozzá fél órát a tűzhely felett állni.
Sőt, ha teljes kiőrlésű kenyérből készíted, akkor meglepő módon egészen egészséges szendvicsről van szó, a lekvár cukortartalmától eltekintve.
Hozzávalók
egy szendvicshez
- két szelet kenyér
- mogyoróvaj
- a kedvenc lekvárod
- fél banán
- margarin

Elkészítés
- Az egyik kenyér belső oldalát jó vastagon kend meg mogyoróvajjal, a másikat pedig lekvárral.
- Szeleteld fel a banánt és helyezd a mogyoróvajas oldalra, a lekváros szeletet pedig borítsd rá.
- A külső oldalakat kend meg vékonyan margarinnal, és vagy serpenyőn alacsony lángon, vagy szendvicssütőben süsd aranybarnára.