A pasta e ceci egy tradicionális olasz fogás, amely egyfajta tésztaétel és leves kombinációja. Ez a recept tökéletes választás lehet, ha egy gyors és könnyed ebédre vagy vacsorára vágysz.
Hozzávalók:
- 2 konzerv (480 g) csicseriborsó
- 150 g durumtészta (száraz)
- egy közepes fej vöröshagyma aprítva
- 3 gerezd fokhagyma zúzva
- 3 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 evőkanál olívaolaj
- egy szál friss rozmaring
- ½ teáskanál csilipehely (opcionális)
- 0,5 l zöldségalaplé vagy víz
- 1 evőkanál citromlé
- só, bors
- friss petrezselyem
Elkészítés:
- Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat és kezdd el rajta pirítani alacsony-közepes lángon a felaprított hagymát. Öt perc után jöhet hozzá a zúzott fokhagyma és a szál rozmaring, majd további két perc után a sűrített paradicsom és a csilipehely. Egy perc kevergetés után öntsd fel a zöldségalaplével vagy vízzel, és add hozzá a száraz tésztát, ízlés szerint sót és frissen őrölt borsot.
- Az csicseriborsó felét krémesítsd el egy késes aprítóban, adj hozzá egy evőkanál citromlevet, sót és borsot. Ezt a masszát add hozzá a tésztához, ez fogja majd besűríteni.
- A tészta fajtájától függően főzd 10-15 percig, amíg „al dente” nem lesz. Amikor már csak öt perc van hátra a tészta főzéséből, keverd hozzá a csicseriborsó másik felét.
- Ha elkészült, zárd el és tálald friss petrezselyemmel.
Domján Csenge
Domján Csenge korábban biomérnök hallgató volt, jelenleg szociológiát tanul az ELTE-n. Már 7 éve vegán az állatokért és a környezetért. Célja, hogy tanulmányain keresztül a veganizmus tudományos aspektusait közérthetővé tegye és környezetvédelmi vonatkozásaiban segítsen eligazodni másoknak. Szívesen kísérletezik receptekkel, ezzel megmutatva a növényi alapú ételek sokszínűségét.