Pasta e ceci – a csicseriborsós olasz tészta

receptválogatás 6 gyors tésztaétel

A pasta e ceci egy tradicionális olasz fogás, amely egyfajta tésztaétel és leves kombinációja. Ez a recept tökéletes választás lehet, ha egy gyors és könnyed ebédre vagy vacsorára vágysz.

Hozzávalók:

  • 2 konzerv (480 g) csicseriborsó
  • 150 g durumtészta (száraz)
  • egy közepes fej vöröshagyma aprítva
  • 3 gerezd fokhagyma zúzva
  • 3 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • egy szál friss rozmaring
  • ½ teáskanál csilipehely (opcionális)
  • 0,5 l zöldségalaplé vagy víz
  • 1 evőkanál citromlé
  • só, bors
  • friss petrezselyem

Elkészítés:

  1. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat és kezdd el rajta pirítani alacsony-közepes lángon a felaprított hagymát. Öt perc után jöhet hozzá a zúzott fokhagyma és a szál rozmaring, majd további két perc után a sűrített paradicsom és a csilipehely. Egy perc kevergetés után öntsd fel a zöldségalaplével vagy vízzel, és add hozzá a száraz tésztát, ízlés szerint sót és frissen őrölt borsot.
  2. Az csicseriborsó felét krémesítsd el egy késes aprítóban, adj hozzá egy evőkanál citromlevet, sót és borsot. Ezt a masszát add hozzá a tésztához, ez fogja majd besűríteni.
  3. A tészta fajtájától függően főzd 10-15 percig, amíg „al dente” nem lesz. Amikor már csak öt perc van hátra a tészta főzéséből, keverd hozzá a csicseriborsó másik felét.
  4. Ha elkészült, zárd el és tálald friss petrezselyemmel.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.