Citromos chiapuding bogyós gyümölcsökkel

Ez a citromos chiapuding nemcsak mennyei, de egy igazán egészséges reggeli vagy délutáni nasi is lehet. Ugyanis a chiamag tele van omega-3 zsírsavakkal, fehérjével, rostokkal és vitaminokkal, mint például B-vitaminokkal, kalciummal és vassal.

A jótékony hatásai mellett a chiamag fogyasztásakor azonban fontos figyelni a fokozott folyadékbevitelre, ugyanis a chiamag sok vizet tud megkötni. Ezért fogyasztás előtt bizonyosodjunk meg arról, hogy előtte megfelelő mennyiségű vizet ittunk.

Hozzávalók:

1 adaghoz

A pudinghoz:

  • 2 evőkanál (20 g) chiamag
  • 8 evőkanál (120 ml) növényi tej
  • ½ citrom héja reszelve
  • 1 teáskanál agávé-/juhar-/datolyaszirup
  • ¼ teáskanál vaníliakivonat

A krémhez:

  • 50 g nyers kesudió
  • 20 ml növényi tej
  • 1 evőkanál friss citrom leve
  • 1 teáskanál kókuszzsír
  • 1 teáskanál agávé-/juhar-/datolyaszirup
  • ¼ teáskanál vaníliakivonat

A tetejére:

  • pár szem áfonya és szeder

Elkészítés:

  1. Egy pohárban vagy befőttes üvegben alaposan keverd össze a chiamagot, a növényi tejet, az édesítőt és a vaníliakivonatot.
  2. Tedd lefedve a hűtőbe éjszakára vagy legalább három órára.
  3. A kesudiót szintén áztasd éjszakára szoba-hőmérsékletű vízbe, vagy egy órára forró vízbe, majd csepegtesd le.
  4. A kesudiót egy erős turmixgépben vagy késes aprítóban mixeld krémes állagúra a növényi tejjel, a citromlével, a kókuszzsírral, az édesítővel és a vaníliakivonattal együtt.
  5. Ha megkötött a chiapudingod, kanalazd rá a kesukrémet és tálaláshoz díszítsd friss áfonyával és szederrel.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.