Érző állatok
Emberi módszerrel végzett öngyógyítást egy orangután
Friss:
Vegán receptek
Selymes zöldborsókrémleves: a bazsalikom teszi különlegessé
Üzlet és gazdaság
Dollármilliókból gyilkolják a vadvilágot a hús- és tejipar kedvéért
Vegán receptek
Selymes zöldborsókrémleves: a bazsalikom teszi különlegessé
Ez a bazsalikomos zöldborsókrémleves olyan étel, amit ha egyszer elkészítesz, akkor garantáltan fel fog kerülni a heti menüsorra, főleg a tavasz beköszöntével. Ilyenkor ugyanis sokkal jobban kívánjuk a friss, zöld ízeket, ami nem véletlen. Télen általában kevesebb zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, mint a többi évszak során – tányérunkon inkább a testesebb, telítőbb, melegítő ételek foglalnak…
5 spárgás recept: így csempéssz tavaszi hangulatot a konyhádba
A spárga idénye április elejétől június közepéig tart, amit érdemes kihasználni és minél többféleképpen elkészíteni ezt a sokoldalú zöldséget. Az alábbiakban öt isteni és egészséges spárgás recept olvasható. Ha törekszel arra, hogy szezonális zöldségeket fogyassz, akkor a spárgaszezont igazán nem érdemes kihagyni. Ez a tavaszi zöldség ugyanis csak rövid ideig elérhető, amit mindenképp érdemes kihasználni…
Spárgás quiche: sós pite tavaszi kiadásban
A quiche a francia konyha egyik remeke: ebbe a sós pitébe szinte végtelen variációban kerülhet töltelék, akár az évszaknak megfelelően is. A tavaszi szezonra való tekintettel most a spárgás quiche receptjével érkeztünk. A quiche alapja egy egyszerű vajas, omlós tészta, amit növényi vajjal készítünk el az alábbi receptben. Az igazán omlós, tökéletes pite titka a…
Citromos-áfonyás kevert sütemény: könnyű finomság 30 perc alatt
A kevert sütemény előnye, amellett, hogy villámgyorsan elkészül, az egyszerűségében rejlik. Az alább bemutatott citromos-áfonyás változat pedig garantált sikert arat családi ebédeken és baráti összejöveteleken egyaránt. Ez a citromos-áfonyás kevert sütemény szinte elronthatatlan, ezért bátran ajánljuk kezdő szakácsoknak is: az összetevőket csak össze kell keverni, és már mehet is a sütőbe. A citrom és az…
Tavaszi spárgás rizottó friss citrommal és mentával
Az egyik legegyszerűbb és egyben legcsodásabb fogás, amit a tavasz sztárzöldségéből készíthetsz, az nem más, mint a spárgás rizottó. Félreértés ne essék: nem száraz zöldséges rizsről beszélünk. Hanem arról az alaplével ízesített, szószos, rendkívül ízletes fogásról, aminek az olasz konyha egyéb remekeihez hasonlóan a kevés, ámde minőségi összetevőiben rejlik a titka. Ahogyan kora tavasszal ébredezik…
Zöldséges csicseriborsó lepény: a tökéletes gluténmentes sós reggeli
Ha gluténmentes és nem édes reggeliötleteket keresel, akkor ez a csicseriborsó lepény lesz az új kedvenced: bizony, van élet a pirítóson és a zabkásán túl is. Ráadásul ezzel a recepttel úgy vihetsz egy kis színt a reggelirepertoárodba, hogy közben jót is teszel magaddal: a csicseriborsó lepényben akár négy-ötféle zöldséget is el lehet „rejteni”, amitől nagyon…
Édesburgonya-krémleves: selymesen krémes, isteni, egyszerű ebéd
Több okunk is van rá, miért ez az édesburgonya-krémleves a legjobb választás, ha nem tudod, mit főzz. Egyrészt megfőzi magát, tehát alig van vele tennivaló, mégis rendkívül ízletes, izgalmas ízvilágú étel kerekedik belőle a végére. Másrészt édessége ellenére az egyik legegészségesebb zöldségről van szó: olvass tovább, ha kíváncsi vagy, milyen egészségügyi előnyökkel jár az édesburgonya…
Ananászos curry szójával: mindössze 30 perc alatt elkészül
Ha egy egyszerű, mindössze fél óra alatt összedobható fogást keresel, akkor ez az ananászos curry tökéletes választás. És nem a gyorsasága az egyetlen erénye: különleges ízvilága kiemeli az unalmas fogások sorából, így nem csak a fáradt hétköznapokon, hanem vacsorapartik fénypontjaként is megállja a helyét. Az ananászos curry alapja a kókusztej, ami – társulva a déli…
Selymes zöldborsókrémleves: a bazsalikom teszi különlegessé
Ez a bazsalikomos zöldborsókrémleves olyan étel, amit ha egyszer elkészítesz, akkor garantáltan fel fog kerülni a heti menüsorra, főleg a tavasz beköszöntével. Ilyenkor ugyanis sokkal jobban kívánjuk a friss, zöld ízeket, ami nem véletlen. Télen általában kevesebb zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, mint a többi évszak során – tányérunkon inkább a testesebb, telítőbb, melegítő ételek foglalnak…
5 spárgás recept: így csempéssz tavaszi hangulatot a konyhádba
A spárga idénye április elejétől június közepéig tart, amit érdemes kihasználni és minél többféleképpen elkészíteni ezt a sokoldalú zöldséget. Az alábbiakban öt isteni és egészséges spárgás recept olvasható. Ha törekszel arra, hogy szezonális zöldségeket fogyassz, akkor a spárgaszezont igazán nem érdemes kihagyni. Ez a tavaszi zöldség ugyanis csak rövid ideig elérhető, amit mindenképp érdemes kihasználni…
Spárgás quiche: sós pite tavaszi kiadásban
A quiche a francia konyha egyik remeke: ebbe a sós pitébe szinte végtelen variációban kerülhet töltelék, akár az évszaknak megfelelően is. A tavaszi szezonra való tekintettel most a spárgás quiche receptjével érkeztünk. A quiche alapja egy egyszerű vajas, omlós tészta, amit növényi vajjal készítünk el az alábbi receptben. Az igazán omlós, tökéletes pite titka a…
Citromos-áfonyás kevert sütemény: könnyű finomság 30 perc alatt
A kevert sütemény előnye, amellett, hogy villámgyorsan elkészül, az egyszerűségében rejlik. Az alább bemutatott citromos-áfonyás változat pedig garantált sikert arat családi ebédeken és baráti összejöveteleken egyaránt. Ez a citromos-áfonyás kevert sütemény szinte elronthatatlan, ezért bátran ajánljuk kezdő szakácsoknak is: az összetevőket csak össze kell keverni, és már mehet is a sütőbe. A citrom és az…
Tavaszi spárgás rizottó friss citrommal és mentával
Az egyik legegyszerűbb és egyben legcsodásabb fogás, amit a tavasz sztárzöldségéből készíthetsz, az nem más, mint a spárgás rizottó. Félreértés ne essék: nem száraz zöldséges rizsről beszélünk. Hanem arról az alaplével ízesített, szószos, rendkívül ízletes fogásról, aminek az olasz konyha egyéb remekeihez hasonlóan a kevés, ámde minőségi összetevőiben rejlik a titka. Ahogyan kora tavasszal ébredezik…
Zöldséges csicseriborsó lepény: a tökéletes gluténmentes sós reggeli
Ha gluténmentes és nem édes reggeliötleteket keresel, akkor ez a csicseriborsó lepény lesz az új kedvenced: bizony, van élet a pirítóson és a zabkásán túl is. Ráadásul ezzel a recepttel úgy vihetsz egy kis színt a reggelirepertoárodba, hogy közben jót is teszel magaddal: a csicseriborsó lepényben akár négy-ötféle zöldséget is el lehet „rejteni”, amitől nagyon…
Édesburgonya-krémleves: selymesen krémes, isteni, egyszerű ebéd
Több okunk is van rá, miért ez az édesburgonya-krémleves a legjobb választás, ha nem tudod, mit főzz. Egyrészt megfőzi magát, tehát alig van vele tennivaló, mégis rendkívül ízletes, izgalmas ízvilágú étel kerekedik belőle a végére. Másrészt édessége ellenére az egyik legegészségesebb zöldségről van szó: olvass tovább, ha kíváncsi vagy, milyen egészségügyi előnyökkel jár az édesburgonya…
Ananászos curry szójával: mindössze 30 perc alatt elkészül
Ha egy egyszerű, mindössze fél óra alatt összedobható fogást keresel, akkor ez az ananászos curry tökéletes választás. És nem a gyorsasága az egyetlen erénye: különleges ízvilága kiemeli az unalmas fogások sorából, így nem csak a fáradt hétköznapokon, hanem vacsorapartik fénypontjaként is megállja a helyét. Az ananászos curry alapja a kókusztej, ami – társulva a déli…
BOLYGÓ ÉS FENNTARTHATÓSÁG
ÉLETMÓDVÁLTÁS
Hiszünk egy etikusabb világban
A Prove mögött felelős, tudatos szerkesztőség dolgozik azon, hogy egyszerre inspiráljon a változásra és tanítson valami újat minden nap. Lenyűgöző, saját készítésű vegán receptjeink és egyedülállóan gyakorlatias cikkeink az életmódváltás elsődleges forrása lehet számodra is.
Több ezer cikkünk mind alapos, kritikus és tényszerű: kutatásokról írunk
közérthetően, életmód tippeket adunk megbízható forrásból és tabukról írunk őszintén. És mindezekben az a közös, hogy mi határozzuk meg az irányt.
Ahhoz, hogy örökre megtarthassuk függetlenségünket és non-profit státuszunkat, olvasói adományokra is szükségünk van. Ha hiszel egy növekvő vegán magazinban, amit nemcsak érdemes, de jó érzés is olvasni, akkor légy részese a sztorinknak egyszeri vagy havi adománnyal!