Most olvasott cikk
Milyen ajándéknak örülhet egy vegán Valentin-nap alkalmából?

Milyen ajándéknak örülhet egy vegán Valentin-nap alkalmából?

Ötleted sincs, mivel lepd meg a szerelmesek napján a párod? Összeszedtük, milyen apróságokkal lehet igazán teljes egy vegán Valentin-nap.

Egy közelmúltban elkészített felmérés szerint a vegán párkeresők többsége szívesebben randizik olyannal, aki szintén nem eszik húst. A gyakorlatban azonban az látszik, sokszor szeret egymásba vegán és nem vegán is. De olyan is sokszor előfordul, hogy már kiépült párkapcsolat mellett vált az egyik fél növényi alapú étrendre.

Az már másik kérdés, hogy a mindennapokban felmerülő vegán-nem vegán ellentéteket miként kezelik. A Prove-nak korábban nyilatkozó párkapcsolati mediátor mindenesetre azzal biztatta az érintett párokat, hogy a legkevésbé sem lehetetlen küldetés megfelelő módon kezelni az ebből fakadó feszültségeket.

Most, Valentin-nap közeledtével azonban – ideális esetben – nem a feszültségeken van a hangsúly, sokkal inkább azon, milyen aprósággal lephetjük meg a társunkat. Íme néhány ajándékötlet, amely tökéletes kiegészítője lehet az év egyik legszerelmesebb napjának.

Ezeknek garantáltan örül egy vegán Valentin-napra

Előre leszögezzük: abban nem tudunk segíteni, hogy személyre szabott ajándékötleteket adjunk, ehhez ismerni kell a célszemélyt. Van azonban néhány általánosan bevethető tippünk, amely jó eséllyel sikert arathat.

Vegán csoki

Kevés olyan ember van, aki ne szeretné a csokoládét. Még ha nem is Gombóc Artúrokkal van tele a világ, akinek mindegy, hogy kerek, szögletes, hosszú, rövid, gömbölyű vagy lapos, csak csoki legyen, ez egy elég általános jolly joker.

A vegán csokoládék globális piaca az elemzői becslések többsége szerint jó ütemben bővülhet a következő években. Ma már egyre kevesebb az olyan bolt, amelybe belépve ne bukkannánk legalább egy vegán csokitípusra. A nagy márkák egymás után lépnek, hogy saját termékeikkel megtalálják az utat a vegán fogyasztókhoz is. A Mars, a Nestlé és a Lindt is piacra dobta már a növényi alapú étrendbe is beleilleszthető vegán csokiját.

Vegán olvasmányélmény

Egy könyvmoly számára minden ünnepi alkalom egy kiváló lehetőség a magánkönyvtárának bővítésére. Egy vegán könyvmolynak pedig mindig jóleső érzés a kegyetlenségmentes élet eszméjével vagy éppen vegán karakterrel találkozni egy könyvben. Ez nem túl gyakori élmény, kivéve persze, ha kifejezetten ezzel foglalkozó kötetbe vágunk bele.

Utóbbira számos példa akad, olyanok, mint a 76 vegán élettörténet három kötete, Péntek Csaba A hamburgered ára című könyve vagy a Hogy ​ne halj meg Michael Gregertől és Gene Stone-tól. Ezek azonban nem kifejezetten azok a szórakoztató, regényjellegű olvasmányok, amelyekkel ki lehetne szakadni kicsit a hétköznapokból. A Valentin-nap pedig pont erről szólna – még akkor is, ha fontos az év többi napján is odafigyelni a párunkra, a február 14-e akkor is rendkívüli nap marad.

Itt egy lista, amelyből bátran szemezgethettek, ha szeretnétek megmutatni a társatoknak, milyen az, amikor nem életrajzi, életmód- vagy éppen receptkönyv lapjain jelennek meg a vegán elvek, hanem inkább irodalmi formában.

Kegyetlenségmentes, növényi kozmetikumok

Ma már – ahogy a csokik esetében is – a kozmetikumok között is a legtöbb drogériában fellelhetők az állatkísérlet-mentes és kizárólag növényi összetevőkből készült darabok. Egyre több a teljesen vegán márka, az ő termékeik jó eséllyel megfelelnek azok számára, akik semmilyen formában nem szeretnék az állatok kizsákmányolását támogatni.

Egyéb esetekben érdemes résen lenni. A Prove-nak korábban nyilatkozó, vegán termékekkel dolgozó kozmetikus hangsúlyozta, csak azoknak a vegán logóknak lehet elhinni a tisztán növényi eredetet, amelyeknél beható vizsgálat előzi meg a használati engedélyt. Ilyen szerinte

jelzése.

Közös élménnyel társuló vegán Valentin-napi ajándék lehet mindenesetre a – megfelelő logókkal ellátott – fürdősó vagy fürdőbomba, amelyet egy közös romantikus fürdőzés során el is lehet használni. Ha viszont ezt egy kis pezsgőzéssel is feldobnátok, vigyázzatok, sok alkoholos ital ugyanis nem felel meg a vegán elveknek.

Vegán élmények

Ezzel pedig el is érkeztünk a következő tipphez: adhatunk vegán élményt is ajándékba. Szóba jöhet például

  • egy vegán étterem felkeresése;
  • meglátogathattok – állatkert helyett – vegán szemléletmódú állatmenhelyeket;
  • vagy részt vehettek akár vegán főzőtanfolyamon is.

A vegán Valentin-napi programok persze nem merülnek ki ennyiben, csak rajtatok múlik, milyen kreatív ötlettel álltok elő. Mindössze arra figyeljetek, hogy maga az élmény ne valamilyen állat kizsákmányolása révén valósulhasson meg, és ne tartalmazzon semmilyen állati összetevőt!

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.