Most olvasott cikk
A vegán párkeresők nem igazán randiznának a mindenevőkkel

A vegán párkeresők nem igazán randiznának a mindenevőkkel

a legtöbb vegán párkereső nem randizna mindenevővel

Szívesebben randizik a legtöbb vegán párkereső olyannal, aki szintén nem eszik húst. A többség csak egyetlen feltétellel hajlik erre. A potenciális jelöltnek ehhez hajlandónak kell lenni arra, hogy átálljon legalább a vegetáriánus étkezésre.

Egy párkapcsolat tele van kompromisszumokkal és feszültségekkel. Az életmód- és szemléletbeli különbségek pedig kiváló alapot szolgáltathatnak ezeknek az összezördüléseknek.

A Veggly vegetáriánus és vegán társkereső applikációt működtető cég legújabb felmérése szerint a vegánok többsége tisztában van ezzel, ezért kevésbé nyitottak a mindenevőkkel való randizásra. A nyolcezer fő bevonásával készített kutatás alapján a megkérdezett vegán párkeresők 62 százaléka kizártnak tartja, hogy egy húsimádóval randizzon. A felmérésben részt vevők 85 százaléka azonban bizonyos fokig megengedőnek bizonyult a kérdésben. Ők úgy nyilatkoztak, hogy abban az esetben adnának egy esélyt a mindenevő partnerjelöltnek is, ha az hajlandó lenne átállni a növényi alapú étrendre, csak kezdetben segítségre volna szüksége.

A Veggly felmérése persze nem teljes, hiszen a cég csak a saját felhasználóit kérdezte a témában. Miután az applikáció célzottan vegán és vegetáriánus társkereső, sejthető, hogy a regisztrálók célja, hogy olyanokkal randizzanak, akik hozzájuk hasonlóan gondolkodnak ezekről a kérdésekről.

Már segítségkérőkre is vadászhat a vegán párkereső

A cég most mindenesetre – az eredményen felbuzdulva – létrehozott egy új kategóriát a felületen. A romantikus magyarázat szerint azért, hogy hidat teremtsenek a vegán és a vegánságra nyitott, de még mindenevő szinglik között. A lépés üzleti magyarázata pedig természetesen az, hogy szeretnének még több felhasználót a felületükre vonzani. Az applikációt immár több mint egymillióan használják, ami ugrásszerű előrelépés a 2020 végi 250 ezres számhoz képest.

Az új Veggly-kategória a „segítséget keresek”, mely azok számára készült, akik nem kizárólag társat, hanem egyben a vegánság terén egyfajta mentort is keresnek maguk mellé. Ezzel párhuzamosan a már vegán párkeresők is magukra aggathatják a „hajlandó vagyok segíteni”-címkét, hátha így könnyebben egymásra találnak a két csoport tagjai.

Vannak, akiktől nem áll messze a vegánság. Mindössze egy kis segítségre és társaságra van szükségük ezen az úton. Ezért indítottuk el ezt az új kategóriát. Küldetésünk része, hogy minél több emberrel megismertessük a növényi alapú életmódot és recepteket, egy új partner vagy barát pedig gyakran tökéletes személy lehet erre a misszióra

– mondta Alex Felipelli, a Veggly alapítója.

A Prove-nak korábban nyilatkozó párkapcsolati mediátor arról beszélt, hogy a kapcsolat túlélheti a vegán-mindenevő vitákat, de csak egy esetben. Mégpedig akkor, ha megfelelő érzelmi biztonságra épül fel. „Azon múlik a siker, mennyire tudnak érzelmileg egymásra hangolódni a felek, mennyire tudnak egymásnak törődést nyújtani, egymás felé fordulni, amikor szükség van rá. Ha a válasz pozitív, akkor okozhatnak ugyan nézeteltéréseket ezek a kérdések, de túl lehet rajtuk lendülni” – mondta lapunknak Ferjancsik Ágnes párkapcsolati mediátor, mentálhigiénés szakember.

(Vegan Food & Living)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.