Most olvasott cikk
Megjelent a 76 vegán élettörténet című könyvsorozat harmadik része

Megjelent a 76 vegán élettörténet című könyvsorozat harmadik része

A 76 vegán élettörténet című könyv szerkesztője abban bízik, hogy a most megjelent harmadik kötetben szereplő történetek sokakat inspirálnak majd életmódváltásra. Kertész Róbert Tibor a könyveket elsősorban flexitáriánusoknak szánja. Ugyanakkor a növényi étrendet követők is jelezték már neki, hogy az elhatározásuk megerősítésére is alkalmasak a könyvei.

A növényi étrendet és vegán életmódot követők számára vélhetően nem ismeretlen a 76 vegán élettörténet, amely immár trilógiává avanzsált. A napokban került ugyanis a könyvesboltokba a sorozat harmadik kötete, amely Kertész Róbert Tibor, a könyvek szerkesztője szerint az utolsó a sorban.

Robi – kétszeres vegán Ironman, előadó, életmódtábor-szervező – úgy látja, a harmadik kötet nem választható el egy éles vonallal az előző két résztől.

A harmadik kötet nem sokban különbözik az előző két könyvtől. Ügyeltem arra, hogy ezúttal is megszólaltassak táplálkozási szakértőket, orvosokat, élsportolókat, amatőr sportolókat, fiatalokat, nyugdíjasokat is. Ez a kötet talán jobban domborítja a környezet- és állatvédelemmel kapcsolatos szempontokat. Az egészség talán kisebb szerepet kap, mint az első két kötetben

– nyilatkozta a Prove-nak.

Azt, hogy milyen jellegű és típusú vegán történetek kerüljenek a harmadik részbe, jelentős mértékben befolyásolták a visszajelzések. „Sokan mondták, hogy erről vagy arról a témáról szeretnének még többet olvasni, ezen igényekhez alkalmazkodva készült el a trilógia zárókötete” – mesélte Robi.

A könyv – az első kettőhöz hasonlóan – immár vegán életmódot követő emberek történeteinek láncolata. Mind a 76 szereplő arról mesél, milyen motivációkat – ki-ki a maga útját – követve döntött a vegán életmód mellett. Arról, hogy milyen nehézségekkel és küzdelmekkel szembesültek közben, és miért érzik azt végső soron, hogy megérte.

A vegán történetek elsősorban a flexitáriánusokat célozzák

Robi a könyvek kiadását családi büdzséből valósította meg, egyfajta misszióként. Elárulta, ha végül úgy alakulna, hogy soha nem térül meg a befektetett összeg, akkor sem bánja, hogy belevágott.

Szükség volt arra, hogy ezeket a történeteket valaki csokorba gyűjtse, hogy egymást erősítve minél több embert inspiráljanak a vegán életmódra

– mondta.

Ennek megfelelően a könyvek célközönségének elsősorban a flexitáriánusokat tekinti. A flexitáriánus egy olyan táplálkozási forma, amelynek keretében alapvetően növényi ételeket fogyasztanak, mérsékelt mennyiségű állati eredetű élelmiszerrel – köztük hússal is – kiegészítve. A flexitáriánusok mellett ajánlja azoknak is, akik „kritikusan gondolkodnak, és tenni akarnak az állatokért, környezetünk és gyerekeink jövőjéért”.

A szerző ugyanakkor a már vegán elveket valló olvasóktól is sok pozitív visszajelzést kapott az első két kötet kapcsán. Sokan arról számoltak be neki, hogy megerősítették a könyvben olvasott vegán történetek őket abban, hogy jó úton haladnak.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.