Most olvasott cikk
Londonban rendezik meg az egyik legnagyobb növényi étkezéssel kapcsolatos konferenciát

Londonban rendezik meg az egyik legnagyobb növényi étkezéssel kapcsolatos konferenciát

A vegán étrend nemzetközi szakértői Londonban gyűlnek össze, hogy átbeszéljék a növényi alapú táplálkozást érintő legújabb tudományos eredményeket és fejleményeket. Habár a konferenciát elsősorban egészségügyi szakemberek számára rendezik, szeretettel várnak mindenkit, akit érdekel a téma.

Keresve sem lehetne jobb helyet találni egy olyan nagyszabású rendezvénynek, amely a növényi alapú táplálkozással kapcsolatos legfrissebb egészségügyi kutatások bemutatására, átbeszélésére, megvitatására szolgál, mint London.

A város régóta az egyik leginkább vegánbarát hely az egész világon. Nemcsak 2019-ben, de tavaly is első helyen végzett a HappyCow alkalmazás top 10-es listáján, ráadásul London volt az első olyan város, amely az alkalmazás adatbázisa szerint átlépte a kétszáz kizárólagosan vegán vendéglátóhelyet. A városközponttól számított képzeletbeli 10 km-es sugarú körben pedig 165 vegán éttermet találhat az éhes vegán utazó.

A VegMed London 2023 rendezvény a Plant-Based Health Professionals UK és a PAN International együttműködésében, a ProVeg International támogatásával valósul meg. Legutóbb 2019-ben volt ilyen rendezvény, ezért akinek nagyon hiányzott az utóbbi években egy komoly orvosszakmai konferencia a növényi táplálkozásról, az semmiképpen se hagyja ki az eseményt.

Az early bird jegyek – melyeket csak június 30-ig lehetett megvásárolni – 300 fontba (~130.000 forint) kerültek, de a diákok ennek kevesebb mint a feléért, 125 fontért (~53.000 forint) látogathatják a kétnapos rendezvényt.

A weboldal szerint a konferencián felszólaló szakértők és orvosok többek között a szív- és érrendszeri betegségekkel, cukorbetegséggel, sporttáplálkozással, iskolai és kórházi étkeztetéssel, autoimmun betegségekkel kapcsolatban fognak előadásokat tartani.

A konferenciát helyileg South Kensingtonban, a nagynevű Imperial College Sherfield épületében rendezik meg 2023. szeptember 9-10. között.

Az előadások később online is elérhetőek lesznek

Az előadásokat élőben nem lehet követni, de a rendezvény befejeztével mindegyiket felteszik majd a weboldalra, ahonnan bárki megvásárolhatja a streamelési jogokat. Így akit a programból csak egy-egy panel érdekelne, annak ez jobb lehetőség lehet, mint a teljes hétvége és az ezzel járó költségek.

Aki viszont addig is szívesen olvasna a növényi táplálkozás pozitív hatásairól – legyen szó akár testi, akár mentális egészségről –, azok bátran böngésszék a Prove cikkeit, ahol többek között arról is olvashatnak, hogy a depresszió ellen vagy a rák elkerülésében is hatásos lehet a teljes értékű növényi étrend.

(Plant Based News)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.