Most olvasott cikk
Sir Paul McCartney azt ajánlja, nézd meg ezt a dokumentumfilmet

Sir Paul McCartney azt ajánlja, nézd meg ezt a dokumentumfilmet

Paul McCartney

Paul McCartney megnézte az Eating Our Way To Extinction című alkotást, majd arra biztatta többmilliós követőtáborát, ők is nézzék meg az ismeretterjesztő dokumentumfilmet.

Paul McCartney legfrissebb filmes élménye ahhoz a 2021-es dokumentumfilmhez kapcsolódik, amiről a Prove is beszámolt, méghozzá annak okán, hogy az Amazon Prime-os debütálást követően már YouTube-on is elérhető a teljes film, amit ezen a linken magyar felirattal is megtekinthet bárki, akit érdekel modern kori táplálkozási szokásaink jövőre gyakorolt hatása.

Ez a film elmagyarázza, mennyire fontos, hogy mit eszünk. És ha odafigyelünk arra, hogyan táplálkozunk, az valószínűleg a legjobb módszer, hogy sikerüljön megoldani azt az ökológiai krízist, amiben éppen benne vagyunk. Akarjuk megoldani! Nem ehetjük magunkat a kipusztulásba! Nézd meg a filmet, úgy gondolom, tetszeni fog. Köszönöm

– írja a zenész twitter bejegyzésben.

Leonardo DiCaprio véleménye alapján ez az a film, amivel kapcsolatban a jövő nemzedékei azt fogják kívánni, bárcsak mindenki vette volna a fáradtságot, hogy időben megnézze. A világhírű filmsztár és elkötelezett környezetvédő aktivista munkatársa, és nem egy alkalommal filmes partnere, a szintén Oscar-díjas Kate Winslet is feltűnik a produkcióval kapcsolatban, az ő narrációjával készült ugyanis a másfél órás dokumentumfilm.

A jelenlegi élelmezési rendszerünk teljességgel fenntarthatatlan, mielőbbi átalakítása kritikus fontosságú. Annál is inkább, mert az állattartó mezőgazdálkodás a globális metánkibocsátás majd feléért felelős, ami pedig sokkal potensebb üvegházhatású gáz, mint a szén-dioxid.

Paul McCartney és családjának aktivizmusa nem új keletű dolog

A zenész elsődlegesen minden bizonnyal a valaha volt egyik legikonikusabb zenei formáció, a The Beatles tagjaként nyer majd halhatatlanságot, de évtizedek óta tartó vegetarianizmusa, állatjogi aktivizmusa szintén nagyon meghatározó része személyiségének.

Paul 1975 óta vegetáriánus, ahogy egykori felesége, Linda McCartney és lánya, Stella McCartney is az. Nagy támogatója olyan közismert állatjogi szervezeteknek, mint a PETA, akikkel több kampányban és filmen is együtt dolgozott. Támogatója még a Humane Society United States/International, World Animal Protection és David Shepard Wildlife Foundation szervezeteknek.

Tavaly arra biztatta a világ vezetőit számos más hírességgel együtt, hogy mielőbb csatlakozzanak a Plant-Based Treaty-hez, ami egy olyan kezdeményezés, mely a növényi alapú étkezésre való áttérést sürgeti.

A McCartney családban nemcsak ő, de első felesége, Linda és egyik lánya, Stella is szívükön viselik az állatok és a bolygó élővilágának sorsát. Linda McCartney szintén ismert volt állatjogi aktivizmusáról és hasonlóan Paulhoz, számos szervezetet támogatott. Halála után a PETA megalapította a Linda McCartney-emlékdíjat.

Az énekes lánya, Stella McCartney világhírű divattervező, aki nemrég jött ki új vegán kozmetikai termékcsaládjával, ráadásul legújabb divatkollekcióját is fenntartható, vegán hozzávalókból állította össze, a brand arcaként pedig a Stranger Things vegán sztárját, Sadie Sinkket választotta.

(Plant Based News)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.