Most olvasott cikk
Leonardo DiCaprio szerint a vadállatok “élve többet érnek”, ezért be kell tiltani a kizsákmányolásukat

Leonardo DiCaprio szerint a vadállatok “élve többet érnek”, ezért be kell tiltani a kizsákmányolásukat

Leonardo-DiCaprio-szerint-be-kell-tiltani-a-vadállat-kereskedelmet

Leonardo DiCaprio az Instagramon üdvözölte Vietnámot, amiért betiltották az élő és halott vadállatok importját. Ez az intézkedés csökkentheti a jövőbeni járványok kockázatát.

A hollywoodi sztár és környezetvédő Leonardo DiCaprio ismét a vadállat-kereskedelem betiltását hangsúlyozta, ugyanis elmondása szerint “többet érnek az állatok, ha életben hagyjuk őket”.

Az Oscar-díjas színész áprilisban csatlakozott az End the Trade Movement-hez, mely egy kampány, amit a Global Wildlife Conservation, a Wildlife Conservation Society és a WildAid szervezet hozott létre annak érdekében, hogy véget vessenek az állatok kereskedelmi célú begyűjtésének és árusításának a vadállat-piacokon.

Szombaton DiCaprio megosztotta az Instagramon a WildAid’s posztját, hogy Vietnám törekvése a vadállatkereskedelem betiltására és vadászatára jelentősen csökkentené a későbbi járványok veszélyét.

A poszt megemlíti:

„Vietnam miniszterelnöke, Nguyen Xuan Phuc új intézkedést hozott, mely szerint sürgető és fontos visszaszorítani a vadállat-kereskedelmet és fogyasztást, és ezáltal mérsékelni a világjárványok kialakulását. Az intézkedés megtiltja a vadállatok importját, a belőlük készült termékekre is vonatkozóan. Szigorúan betiltja a vadállat-piacokat, a vadászatot, vadállat-szállítást, a megölésüket, adásvételüket, tárolást és fogyasztást, valamint mindezek reklámozását.”

A poszt végső következtetése:

„Ez hatalmas lépés a vadállatok és az emberek védelme érdekében. Véget kell vetnünk a vadkereskedelemnek, miután kidolgoztuk a részleteket, hogy hogyan tudják az egyes szervezetek támogatni a miniszterelnök javaslatait, növelni a tudatosságot és véglegesen megváltoztatni a fogyasztói magatartást.”

DiCaprio főként arra használja közösségi oldalait, hogy felszólaljon az állatvédelem és környezetvédelem érdekében. Májusban a színész kétmillió dollárra emelte a Virunga Nemzeti Park támogatásának összegét, miután az Unesco Világörökség szerint a park nagy bajba került az éppen zajló pandémia és a korábbi veszélyeztetések miatt.

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.