Most olvasott cikk
Ingyenes webinárium indul vegán befektetőknek

Ingyenes webinárium indul vegán befektetőknek

A LinkedInen vagy e-mailen keresztül lehet regisztrálni a negyvenperces, ingyenes befektetési képzésre, amin téma lesz, hogy mit jelent pontosan az „impact investing”, mi a kockázatkezelés vagy a diverzifikáció, és mire kell figyelnie a vegán befektetőknek, akiknek a nyereség mellett fontos, hogy a pénzüket olyan cégekbe fektessék, amik működése összeegyeztethető az elveikkel.

Akik követik a növényi alapú élelmiszergyártással, sejtalapú húskészítéssel vagy precíziós fermentációval előállított alternatív fehérjeforrásokról szóló gazdasági híreket, vagyis a globális élelmezési rendszer megreformálására irányuló iparágakkal kapcsolatos fejlődést, azokban joggal merülhet fel a gondolat, hogy érdemes lehetne befektetni ezekbe a feltörekvő és ígéretes cégekbe, ezáltal pedig nemcsak részesedni az egyre nagyobb erőt képviselő plant-based forradalom gazdasági növekedéséből, de saját tőkével hozzá is járulni annak sikeréhez.

Habár a Prove nem gazdasági weboldal, mi is be szoktunk számolni olyan hírekről, amelyekből egyértelműen kiviláglik, hogy a nem szokványos módon előállított alternatív fehérjeforrások társadalmi elfogadottsága folyamatosan nő. Világszerte egyre többen gondolják úgy – magánszemélyek, cégek és országok egyaránt –, hogy érdemes tőkét fektetni abba az ágazatba, ami jó eséllyel meghatározó szerepet fog betölteni az elkövetkezendő évtizedek élelmiszergyártásának, élelmiszer-biztonságának megalapozásában.

Akiket érdekel, hogy milyen módon tudnának egyrészt hozzájárulni a fejlődéshez, másrészt anyagilag is profitálni a szektor gazdasági növekedéséből, azoknak a VegTech Invest augusztus 24-i ingyenes (angol nyelvű) webinárja nagy segítséget jelenthet.

Mi az a VegTech Invest és a vegán ETF?

Az Elysabeth Alfano által alapított VegTech Invest egy befektetési alap, amely olyan növényi alapanyagokat használó cégekbe fektet be, akik véleményük szerint megoldást kínálnak az emberiséget leginkább fenyegető problémákra – mint az éghajlatváltozás –, és teszik mindezt etikus, klímabarát alapokon. A befektetési alap által kínált pénzügyi termék, a VegTech Plant-based Innovation & Climate ETF részvény (ticker kód: EATV) egy olyan aktívan kezelt értékpapír, amely portfóliójába 37 cég tartozik.

Erről elég annyit tudni, hogy az ETF-ek (Exchange Traded Fund – tőzsdén kereskedett befektetési alap) vásárlásával a befektetési alap portfóliójába tartozó összes cégbe be tudunk fektetni, ami alapból elég jó diverzifikációt biztosít, ráadásul nem nekünk kell utánajárni a cégekkel kapcsolatos pénzügyi és üzleti információknak, ezt megteszik helyettünk az ETF-et kezelő szakemberek.

A webinárnak témája lesz többek között az „impact investing”, vagyis amikor a befektetési döntéseket nemcsak anyagi alapon hozzák meg a befektetők, hanem figyelembe veszik a cég etikai, társadalmi értékeit és az előállított termék pozitív hatását. Szó lesz még arról, hogyan lehet befektetni úgy, hogy az állatok érdekeit is szem előtt tartjuk, mi az a likviditás, rizikókezelés, diverzifikáció, és hogy egyáltalán miért fontos ez a befektetéseink megválasztása szempontjából.

„Gondoljanak úgy erre a webinárra, mint egy pénzügyi/befektetési bevezető kurzusra kifejezetten vegánoknak, akik célja, hogy befektetéseikkel segítsenek eltávolítani az állatokat az ellátási láncból, miközben szép haszonra tesznek szert”

– mondta Sasha Goodman, a VegTech Invest elnöke és az alap kezelője.

Akit részletesebben érdekel a téma, az hallgassa Elysabeth Alfono üzleti podcastját, melynek címe Plantbased Business Hour. Az adások saját Youtube-csatornáján is megtalálhatók.

A cikk szerzője nem pénzügyi tanácsadó, a bejegyzés nem számít befektetési tanácsadásnak vagy pénzügyi ajánlattételnek.

(Vegconomist)

© 2018-2023 Prove.hu – Empátia Sztori Nonprofit Kft.